• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Съвети за начинаещи готвачи.
filmatoplo - майстор
Снощи сина го болял корем посред нощ , даже повръщал леко , днес ми каза че ял от гъбите от които аз не ядох , дори не съм ги видял -баба му ги правила , но не се знае дали е от тях , сега нищо му няма -мина му корема .Може да е съвпадение , има случай когато ме боли корем от яденето на Бабата без да са гъби :wink: .
VLADO66 - майстор
Гъбите са тежка храна,дано не е другото.
gogo7777 - майстор
От гъбар знам, че всички гъби са отровни дори и ядливите. Съдържали не знам си какво, затова им се носи славата, че са тежка храна и не трябва да се прекалява с нея. Аз обаче много обичам гъби и редовно прекалявам с чревоугодничеството и после ми е тежко на стомаха. :)
VLADO66 - майстор
И още нещо-някои визоме гъби не може за се консумират с алкохол,абе най-добре е до една чаша вино или халба бира.
filmatoplo - майстор
:? Застудя и ги няма пущините , аз не съм ходил в гората де :-D , ядът ми се Сърнелки вече -в тавата с масълце и сиренце :tonqe: .
ZEDYCUS - майстор
Ей такива гъбки ли ти се хапват. Само тези останаха след като раздадох на приятели и роднини. Брах ги в понеделник сутринта покрай вилата в Родопите, напълних към 6-7кг. Аз ги харесвам на гъбена каша или панирани, и поръсени с черен пипер. :partyman:

Прикачен файл

Сърнелки.JPG
filmatoplo - майстор
:) получавам по куриер :-D който е набрал повечко.
ZEDYCUS - майстор
Късно е за куриер. :-D :tonqe:
hidrazin - майстор
Днес набрах малко печурки. Перфектни - пресни, почти напълно отворени и около 8-10 санта всяка. Ама малко. Към 15-тина броя. :?
ЗА съжаление вече бяха напълнени с топено сирене, магданоз и ситно нарязаните им пънчета. Вече не мога да ги снимам. Може да ги снимам утре, ама никой няма да иска да ги гледа. :lol:
:partyman:
P.S. И малко гвоздейки (пиронки, челядинки ... ). Още са в хладилника, но не за дълго!
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Ядливи гъби и манджи с тях ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: