• 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
gogo7777 - майстор
Можеш да му викаш филе Телезагорка :lol:
kuger - майстор
stiv1961 написа:
ArturDent написа:
stiv1961 написа:
Домашно филе Елена....телешко бонфиле...1 кг морска сол
Няма нищо общо с филе Елена.
:?
Това твоето е пастърма. Наречи я кайзер ако искаш. ;)
Ще си я наричам както си искам, много добре знам какво е еленски бут и филе Елена и че не е от еленски бут
За да няма дрязги се самоназначавам за "граждански съдия" :cool:
ArturDent ми праща филе Елена, фирмата производител, ще уточня по-късно :-D
stiv1961 прави същото със собственото производство.
Обещавам, дегустацията да бъде с червено вино /нищо, че съм със високо кръвно/.
Решението ще е обективно, отговор на спора - след изтрезняване, около седмица. Виното ще си го осигуря сам.

пп: Пратките да бъдат около килограм, доставката - за ваша сметка :-D :-D
:partyman:
bulhomes2 - майстор
Съдебни заседатели ще има ли? За килограм материал ще си платя транспорта и ще върна вино (дано стане гроздето да го...). Не, че си го хваля, но винцето ми става доста силно и ароматно, макар че съм новобранец. Стари лозари и винари идваха за пръчки от асмата.
kuger - майстор
bulhomes2 написа:
Съдебни заседатели ще има ли? За килограм материал ще си платя транспорта и ще върна вино (дано стане гроздето да го...). Не, че си го хваля, но винцето ми става доста силно и ароматно, макар че съм новобранец. Стари лозари и винари идваха за пръчки от асмата.
Естествено, че са нужни и съдебни приятели, пардон, заседатели. Тогава решението на съда е много точно и обективно. От вида на "Ти мен уважаваш ли ма, а?"
Че и решението на съда ще излезе бързо.

Малко да дръпне към студено времето, че да наредя прътовете под сачака :-D , от всичко по малко, но без пастърма, не я харча.
Вино и грозданка тая година няма да има.
resistbody - майстор
За домашното може да си го наричате както искате... ако ви интересува това са защитените наименувания ;)
http://www.mzh.government.bg/MZH/bg/Sho ... vania.aspx

п.с. Към всяко има указание за производството им, може да ги използвате като рецепти ;)
stiv1961 - майстор
kuger написа:
За да няма дрязги се самоназначавам за "граждански съдия" :cool:
ArturDent ми праща филе Елена, фирмата производител, ще уточня по-късно :-D
stiv1961 прави същото със собственото производство.
Обещавам, дегустацията да бъде с червено вино /нищо, че съм със високо кръвно/.
Решението ще е обективно, отговор на спора - след изтрезняване, около седмица. Виното ще си го осигуря сам.
А не може ли като имаш път насам да донесеш виното( ама повечко, че тази година нямам дори чувал грозде), а от мен да е мезето. Пурко вече е около 250 кила :supz: , за Коледа ще има истинско Еленско филе :-D И аз имам високо кръвно ама си пия хапчетата редовно :)
gogo7777 - майстор
Ааааа Пурко......това прасе да не е за един ден :lol:
kuger - майстор
stiv1961 написа:
А не може ли като имаш път насам да донесеш виното( ама повечко, че тази година нямам дори чувал грозде), а от мен да е мезето. Пурко вече е около 250 кила :supz: , за Коледа ще има истинско Еленско филе :-D И аз имам високо кръвно ама си пия хапчетата редовно :)[/quote]
Нема вино тая година, лозето ялово.
Ще друсаме сливата :-D, тя всъщност вече е одрусана, тая вечер всичките бидоне паднаха едновременно, казани ще пиша.
Стояне, ама хич не ми се вързва твоето село Ягода, със селото на моите хора, Новоселец. Далече ми идва, а искам да се видим, може и на кафе за малко.
Зарата по бива, ама денем си на работа вероятно.
И аз си пия хапчетата редовно, ако пропусна, карбуратора веднага напомня, мам..а му. Ама съм дрът пенсионер, пък са напъвам :-D
Пурко - разкошно име за прасе. Само, дето ме връща в годините на ВЕЛИКИЯ Тодор Колев, мир на праха му.
stiv1961 - майстор
gogo7777 написа:
Ааааа Пурко......това прасе да не е за един ден :lol:
Така го кръстих миналата година :) , ама стана наистина Странджански слон :-D
Прикачен файл:
210920142549.jpg
.......
и май за един ден ще се телепортира :-D
stiv1961 - майстор
kuger написа:
Стояне, ама хич не ми се вързва твоето село Ягода, със селото на моите хора, Новоселец. Далече ми идва, а искам да се видим, може и на кафе за малко.
Зарата по бива, ама денем си на работа вероятно.
Новоселец ли, какви рибарски спомени имам от там :supz:
Денем съм на работа ама мога да излизам когато си искам, така че...... телефона ми го имаш предполагам :partyman:
  • 1
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: