Най - вълнуващия въпрос зимно време.
plastkomfort - специалист
Преди време бях писал тук за моят замисъл но не получих конкретен отговор.
Та идеята ми е следната.
Искам да ползвам част от топлата вода да дозагрея студената и по този начин котела ще е по-топъл и разходът на пелети трябва да падне.download/file.php?id=83176
Скоро мисля да осъществя този проект така че ако бъркам казвайте навреме.
LazarGanev - "Велик майстор"
Защо просто не сложиш трипътен вентил? А защо имам спомен, че ти беше сложил?
nnikbg - специалист
До колегите с Ерато Пелетерм!

След 3 сезона експлоатация ми се повреди релето което управлява шнека. В схемата е К4. Въпросното струва 4 лв. Може да се купи от всеки магазин за електронни компоненти.

Моят съвет е да си купите по едно резервно щото по закона на Мърфи ще се повреди в най големия студ и в неработен ден.

Поздрави.
LazarGanev написа:
Защо просто не сложиш трипътен вентил? А защо имам спомен, че ти беше сложил?
Трипътния при достигане на температурата ще затвори и ще идва само охладената вода.
С термоглавата ще мога да я дозатоплям и да постъпва по-топла вода оттам и горелката по-бързо ще наваксва.
Поне така мисля аз а вие ще кажете дали е така.
nnikbg - специалист
plastkomfort написа:
Преди време бях писал тук за моят замисъл но не получих конкретен отговор.
Та идеята ми е следната.
Искам да ползвам част от топлата вода да дозагрея студената и по този начин котела ще е по-топъл и разходът на пелети трябва да падне.download/file.php?id=83176
Скоро мисля да осъществя този проект така че ако бъркам казвайте навреме.
Погледнах схемата.
Когато отвори термоглавата водата ще тръгне през нея и няма да отива по радиаторите и радиаторите ще изстинат. Когато затвори , водата ще тръгне през радиаторите и ще се върне доста студена вода. И става омагьосан кръг.
filmatoplo - майстор
Става с този клапан -само да е коректен и по бързодействащ .
Термоглавата е след разклоненията за отделните кръгове.
filmatoplo - майстор
Точно същото ще правя на един Атмос 100 , няма малък кръг , и ще му правя байпас точно отстрани на двата главни колектора , които са метална тръба фи-100 :wink: .Ще заваря две тръбички с външна резба и от там ще свържа помпата , за разлика от теб тук има само 3 зонални помпи всяка с възвратен клапан , байпасната помпа която ще сложа също ще има клапа и с посока от топлия към студения колектор :wink: .Ами не може -монтирах на Атмоса пелетна горелка , в заварено положение , няма да го оставя да кондензира я -трябва да стане кукла , иначе горелката стана часовник -модулира цепи градуса и пелетите :wink: .За да не питате сега каква е горелката :? :lol: ами -Бърнит 70 , тубусна 1 към 1 с тази на Грейко модел МБГ.
stoyanstoyan - специалист
Днес ходих да гледам котли пелетерм.
Тъй като по изчисления ми трябват около 15 кв. мощност с бгв. ,ако ограничат пелетерма в диапазон 7-20кв. би ли бил ефективен при мен. Според търговеца нямало проблем ,ама аз не съм сигурен защото така ще е малко на он оф режим а на мен ми се иска да модулира поне от 4кв. Какво бихте ме посъветвали.
Засега съм се спрял на ерато защото от сервизна гледна точка би трябвало да няма проблем,все пак са едни от най големите в бг.
LazarGanev - "Велик майстор"
И аз искам такива горелки, дето да модулират от 4кВт, ама няма, но има много с минимална мощност 10-12-15кВт :-D . Ератовската е добро решение, Грейко също.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: