Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
didoni_ - специалист
Andri01 написа:
Що мислиш,че като е Легранд,45А не можа да е дефектен? това е техника,винаги имаш едно на ум...то и совалката се разваля,нали?

При смяна на 2 ключа и двата дефектни ли да са :?
Andri01 - майстор
Ами отвори единия и го разгледай. Ако беше от Варна ,щях да дойда аз да видя тази игра-от чисто професионално любопитство, и знаеш ли,може и да успея да ти помогна ,а пък.... :partyman:
Стиви - специалист
Какви са ти кабелите като вид и сечение? Понеже не вярваш, че брума е резултат от индукция между кабела и метала на конзолна кутия в която е монтиран ключа, можеш да си направиш един експеримент. Демонтирай ключа и вместо него монтирай временно някакви клеми. Постарай се кабелите да заемат същото положение, както са били при наличието на ключа. Да не забравиш да споделиш резултата. Предполагам повечето от участниците в темата не мога да те разберат защото очакват да се чува някакъв силен брум, а ти говориш за съвсем тих, който се чува самo, ако доближиш ухото си до ключа.
didoni_ - специалист
fikata написа:
Бобина няма. Индукция няма. Има лош контакт.
И аз от това си помислих че е проблема,но нали индукция няма казва fikata.
fikata - майстор
Второто поколение – на „древните хора“ - е почитало бога на гърма и мълнията Илапа
Днешното поколение почита бога на електромагнитната индукция,когато търси най бързо и лесно обяснение на непознатите му електромагнитни явления.
thinkpad - майстор
Стиви написа:
...че брума е резултат от индукция между кабела и метала на конзолна кутия...
Ко?Не! Ако нещо жужи, това подсказва някаква лоша връзка и искрене. В противен случай в Англия, от където ми дойдоха доста метални конзоли, заедно с техните странни контакти, трябва все нещо да им жужи.
todortv - майстор
fikata написа:
Второто поколение – на „древните хора“ - е почитало бога на гърма и мълнията Илапа
Днешното поколение почита бога на електромагнитната индукция,когато търси най бързо и лесно обяснение на непознатите му електромагнитни явления.
:supz: :prayer:
didoni_ - специалист
Отворих ключа,няма никакво нагаряне по контактите от ел.дъга-незнам,всеки казва различно?
hidrazin - майстор
Сигурно ще е от електроните дето се блъскат кой да мине по-напред от единия към другия контакт в ключът. :?
:partyman:
Стиви - специалист
Ама ти наистина ли си помисли, че на чисто нов 45 Амперов ключ Legrand ще му преискряват контактите от някаквво си бойлерче 13А :shock:

За да се поуспокоиш, ти предложих да си монтираш временно някакви клеми на мястото на ключа и да чуеш, че пак ще има брум :razz: Може и да е от електроните, които се блъскат стените на кабелите по завоите :lol:

Тема "Ключ за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: