• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Колко дачтика имаш и как си ги вързал?
nilro - специалист
Калине,благодаря ти но всичко ми е навързано както трябва.
Просто съм гризнал дръвчето с по-стар модел RS02.
Дано и колегата ,започнал темата не е със същото управление като моето!
Само с два съм-Pt100 ми е на колектора и NTC на бойлера.
kalin72 - майстор
Снимай ми кутията, ако е налице, да видя нещо.
Инак си мисля, че има начин Теси да ъпгрейдват управлението...надявам се да има начин де :)
filmatoplo - майстор
Добре де -вечер и да искаш от къде ще дойде температура в панела по висока от бойлера , че да включи помпата :? :) , да няма включена функция против замръзване -тоест на определен интервал да прави едно завъртане помпата , или някаква друга функция :? .Ако не може да се оправи с някаква нагласа или някакъв Ресет -мини помпата през часовник да видим дали ще включи вечер :wink: .
nilro - специалист
Достатъчно е температурата навън да е по-висока с 5 градуса от водата в бойлера и помпата се включва.А това се случва доста често,когато сме изхарчили докрай топлата вода-100 литра е бойлера.
Говорих по телефона преди 3 месеца с човек от Tesy,който ми каза,че не може да се сменят софтуера-някакви италианци не са им дали програма.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ти нали искаш да топлиш водата в бойлера? Какъв е проблема, че се включва помпата, когато панела е по-топъл от бойлера?
kalin72 - майстор
LazarGanev написа:
Ти нали искаш да топлиш водата в бойлера? Какъв е проблема, че се включва помпата, когато панела е по-топъл от бойлера?
Лазаре, включва се нощем, когато вън е 20 градуса, а водата долу в бойлера е 15 градуса, примерно. И при мен се получава това, но много рядко, и помпата спира бързо, затова не му обръщам внимание, не охлажда бойлера.
nilro - специалист
Ами,ще ти кажа.
Защото мисля че за 1 градус покачване на лунна светлина,помпата върти и не спира повече от 3 часа и изразходва повече енергия,отколкото ако включа вградения в бойлера ел.нагревател.
LazarGanev - "Велик майстор"
Калине, няма как да охлади бойлера, щом панела е по-топъл с поне 2 градуса
nilro, топлината не е от луната, а от въздуха, но не виждам как ще работи 3 часа помпата - панела е добре изолиран и след кратко завъртане двете температури би трябвало да се изравнят и помпата да спре. А докато работи харчи 50% от мощността - да речем 10-15 Вт
kalin72 - майстор
Лазаре, това и казвам, дори и да се включи помпата, много бързо панела се охлажда и тя спира, забелязал съм го при мен, за около минута-две работа на помпата, и спира. Така че наистина, няма как да охлади бойлера.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Диференциален термостат с модулация на помпата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: