Фитилчо,
Ти май само палиш фитилите. Тук има хора, които наистина могат да ти помогнат. Но с тоя жаргонен език отблъскваш.
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо
- майстор
263 мнения в "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам"
Фитилчо
- майстор
Човек да не се пошегува ...
И без това ежедневието е доста сиво.
Не се шегувам за къщата хич:

А че има хора, които могат да ми помогнат ми е повече от ясно, затова питам тук.
Нека шеговитият тон не се приема като несериозност.
Идеята е да се вдигне хей така почти на шега една къща 60 квадрата, половината на 2 нива
и затова ще е направи си сам с опцията обади се на приятел. Добре, че имам доста сръчни приятели и инструменти. 
Половината от къщата (5 метра) ще има този триъгълник, който се вижда на чертежа. Там ще са прозорците и покривът ще е прозрачен една част от стъкло, че е малко светлината на мястото, където ще е къщурата.

Не се шегувам за къщата хич:

А че има хора, които могат да ми помогнат ми е повече от ясно, затова питам тук.
Нека шеговитият тон не се приема като несериозност.
Идеята е да се вдигне хей така почти на шега една къща 60 квадрата, половината на 2 нива

Половината от къщата (5 метра) ще има този триъгълник, който се вижда на чертежа. Там ще са прозорците и покривът ще е прозрачен една част от стъкло, че е малко светлината на мястото, където ще е къщурата.
Последна промяна от Фитилчо на съб сеп 27, 2014 8:21 pm, променено общо 1 път.
Чираче
- майстор
Моята къща съм я строил сам, с помощ от приятели. Само грубия строеж беше от фирма. И казвам къща, а не гараж за живеене. Още не съм я довършил, защото не вярвам на измислени майстори без мой надзор. Предпочитам всичко да си направя сам.
пп. И прати много поздрави на арх. Ганчо Колев от мен. Да отиде да си дозавърши образованието по архитектура.
пп. И прати много поздрави на арх. Ганчо Колев от мен. Да отиде да си дозавърши образованието по архитектура.
Последна промяна от Чираче на нед сеп 28, 2014 5:46 pm, променено общо 1 път.
Фитилчо
- майстор
Аз съм точно на същият принцип като теб, но искам да си направя и основите сам.
Мисля след като са готови основите/бетона , за месец да затворя стените и покрива , че толкова отпуска има. После е лесно като е затворена.
Цялата дограма, мембрани, плотовете за стените, дъсчената обшивка са купени и чакат да бъдат внедрени. Другото ще се копува тепърва.
Малко дъбово материалче също очаква вграждане като различни части от къщата(дюшеме,облицовки по тавана, плотове, стени в банята)

Мисля след като са готови основите/бетона , за месец да затворя стените и покрива , че толкова отпуска има. После е лесно като е затворена.
Цялата дограма, мембрани, плотовете за стените, дъсчената обшивка са купени и чакат да бъдат внедрени. Другото ще се копува тепърва.
Малко дъбово материалче също очаква вграждане като различни части от къщата(дюшеме,облицовки по тавана, плотове, стени в банята)

Последна промяна от Фитилчо на съб сеп 27, 2014 8:40 pm, променено общо 1 път.
Вадим Владимиров
- специалист
А отдясно под улука какво е? Я по-подробно за този триъгълник за светлина
Фитилчо
- майстор
Вадим Владимиров написа:А отдясно под улука какво е? Я по-подробно за този триъгълник за светлинаТова отдясно го пуснаха , щото нали уж трябва да отовднявам не в съседите.
Триъгълника.... ебаси и на архитекта трудно го обясних, но го схвана накрая. А ти ще го видиш и на живо скоро

Значи, профилите, които формират фермата от единият скат продължават по дължината си още докато формират този триъгълник. Правата която се получава като трета страна на този триъгълник ще бъде запълнена с дъбови рамки със стъкла, нещо като неотваряеми прозорци. Ската който остава отдолу няма да се затваря, ще го оставя да се виждат гредите от фермата, просто ще гии облека в кутия от дъб и иноксова ламарина да не се виждат грозни профили на грунд

Червено - прозорец
Синьо - празно , само профилите ще се виждат облечени в дъб и неръждавейка
Кафяво - покрив
Последна промяна от Фитилчо на съб сеп 27, 2014 8:37 pm, променено общо 1 път.
Вадим Владимиров
- специалист
А така как се отводнява?Странична стреха има ли този триъгълник?
Фитилчо
- майстор
Забележи как съм пуснал ската(кафявото)
Ще си отводнявам в съседите с нормален улук, съседа няма нищо против
На дългият скат ще са и Велуксите . Ще имам нужда от малко помощ от теб за тях, обшивките са купени вече оригинални, няма да ги правим както се бяхме разбрали. Имам една двойна(съединена) за два прозореца и две единични. Контролните модули и дистанционните за моторизирането на щорите и прозорците също са при мен вече

Ще си отводнявам в съседите с нормален улук, съседа няма нищо против
На дългият скат ще са и Велуксите . Ще имам нужда от малко помощ от теб за тях, обшивките са купени вече оригинални, няма да ги правим както се бяхме разбрали. Имам една двойна(съединена) за два прозореца и две единични. Контролните модули и дистанционните за моторизирането на щорите и прозорците също са при мен вече

Вадим Владимиров
- специалист
Ще стигнем и до тях. Къде ковеш скарата за металните керемиди? Къде са стрехите на къщата?
Тема "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература