• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
Имаш :wink: ама малко ми малее джилезуто :finga:
Чираче - майстор
Фитилчо,
Ти май само палиш фитилите. Тук има хора, които наистина могат да ти помогнат. Но с тоя жаргонен език отблъскваш.
Фитилчо - майстор
Човек да не се пошегува ... :) И без това ежедневието е доста сиво.

Не се шегувам за къщата хич:

Изображение

Изображение

А че има хора, които могат да ми помогнат ми е повече от ясно, затова питам тук.
Нека шеговитият тон не се приема като несериозност.
Идеята е да се вдигне хей така почти на шега една къща 60 квадрата, половината на 2 нива :-D и затова ще е направи си сам с опцията обади се на приятел. Добре, че имам доста сръчни приятели и инструменти. :wink:

Половината от къщата (5 метра) ще има този триъгълник, който се вижда на чертежа. Там ще са прозорците и покривът ще е прозрачен една част от стъкло, че е малко светлината на мястото, където ще е къщурата.
Последна промяна от Фитилчо на съб сеп 27, 2014 8:21 pm, променено общо 1 път.
Чираче - майстор
Моята къща съм я строил сам, с помощ от приятели. Само грубия строеж беше от фирма. И казвам къща, а не гараж за живеене. Още не съм я довършил, защото не вярвам на измислени майстори без мой надзор. Предпочитам всичко да си направя сам.

пп. И прати много поздрави на арх. Ганчо Колев от мен. Да отиде да си дозавърши образованието по архитектура.
Последна промяна от Чираче на нед сеп 28, 2014 5:46 pm, променено общо 1 път.
Фитилчо - майстор
Аз съм точно на същият принцип като теб, но искам да си направя и основите сам.
Мисля след като са готови основите/бетона , за месец да затворя стените и покрива , че толкова отпуска има. После е лесно като е затворена.
Цялата дограма, мембрани, плотовете за стените, дъсчената обшивка са купени и чакат да бъдат внедрени. Другото ще се копува тепърва.

Малко дъбово материалче също очаква вграждане като различни части от къщата(дюшеме,облицовки по тавана, плотове, стени в банята)

Изображение
Последна промяна от Фитилчо на съб сеп 27, 2014 8:40 pm, променено общо 1 път.
Вадим Владимиров - специалист
А отдясно под улука какво е? Я по-подробно за този триъгълник за светлина
Фитилчо - майстор
Вадим Владимиров написа:
А отдясно под улука какво е? Я по-подробно за този триъгълник за светлина
Това отдясно го пуснаха , щото нали уж трябва да отовднявам не в съседите.

Триъгълника.... ебаси и на архитекта трудно го обясних, но го схвана накрая. А ти ще го видиш и на живо скоро :-D

Значи, профилите, които формират фермата от единият скат продължават по дължината си още докато формират този триъгълник. Правата която се получава като трета страна на този триъгълник ще бъде запълнена с дъбови рамки със стъкла, нещо като неотваряеми прозорци. Ската който остава отдолу няма да се затваря, ще го оставя да се виждат гредите от фермата, просто ще гии облека в кутия от дъб и иноксова ламарина да не се виждат грозни профили на грунд :wink:

Изображение

Червено - прозорец
Синьо - празно , само профилите ще се виждат облечени в дъб и неръждавейка
Кафяво - покрив
Последна промяна от Фитилчо на съб сеп 27, 2014 8:37 pm, променено общо 1 път.
А така как се отводнява?Странична стреха има ли този триъгълник?
Фитилчо - майстор
Забележи как съм пуснал ската(кафявото) :wink:
Ще си отводнявам в съседите с нормален улук, съседа няма нищо против

На дългият скат ще са и Велуксите . Ще имам нужда от малко помощ от теб за тях, обшивките са купени вече оригинални, няма да ги правим както се бяхме разбрали. Имам една двойна(съединена) за два прозореца и две единични. Контролните модули и дистанционните за моторизирането на щорите и прозорците също са при мен вече :wink:
Ще стигнем и до тях. Къде ковеш скарата за металните керемиди? Къде са стрехите на къщата?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 27

Тема "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: