• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Takezo Sensey - модератор
Колеги помагаите , колко да са дълги дюбелите.Стената е , тухла "четворка" , има и варова мазилка ,2-3 см. , отгоре е залепен 4 см. стетиопор.Идва ред да дюбелираме , но не знам каква дължина дюбели да купя.Как да разбера ще уцеля ли клетката на тухлата. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
От 15см нагоре и задължително дюбел за тухла четворка. Всъщност обсъди го с продавача на крепежни.
prascho - майстор
Аз мисля да слагам 8 см и ми дават дюбели 15 см дълги. Погрешна е тезата, че дюбела държи конструкцията. Лепилото също така е важно да е хубаво. Задължително дюбели с пирон за тухла както се каза. При самото пробиване се усеща дали попадаш на тухла или си уцелил варта между тях. Според мен трябва да си следваш схемата за полагане на дюбели пък където ти се види по-слабо захващането може да сложиш по някой дюбел повече. Втори вариант е: следваш си схемата за полагане на дюбели и пробиваш. Ако усетиш, че попадаш само на вар преместваш дюбела и запълваш получената дупка със стиропор или монтажна пияна.
лоша новина , 140 мм. не хващат :?
prascho - майстор
Къси ли са или отворите, които правиш са големи?
EDI - майстор
Пробива се с диаметър, колкото е диаметъра на дюбела, не повече.Явно имаш някакъв проблем - или уцелваш фуга, или при пробиването се разширява отвора, поради некачествени тухли.Иначе 40 мм в основата е достатъчно.
prascho написа:
Къси ли са или отворите, които правиш са големи?
по скоро второто , не мога да улуча клетката на тухлата , ще пробвам с обикновенните
prascho - майстор
На мен ми казаха да не се пробива удърно с бормашината, а стандартно. По-бавно ставало, но тухлата не се чупела.
$64EN - специалист
начи щом стената е тухла доста ще се озориш да пробиваш без удар аз ти препоръчвам да опиташ на удар , но с бургия 7 мм ( ако дюбелите са ти 8 мм ) просто пробиваш , разкарваш навътре навънка 2 пъти и си ковеш дюбелчето без никви проблеми , само трябва да си сигурен че дупката е чиста без топчета стиропор и прах от тухлата иначе няма да можеш да го ковнеш.
относно дължината ,ако изолацията е 5 см , стената е права и лепилото ти е да кажем 1 см , мазилката на тухлите ако е средно 2-3 см зна4и ти трябват дюбели 11 и 13 см пробваш с късите и ако не става действаш с по-дългите . май тва е за сега имаше още нещо което искаш да те посаветвам , обаче са ми избяга от главата :)
  • 1
  • 2

Тема "Колко да са дълги дюбелите,L=?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: