Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
ArturDent - Почти Безобиден
@сръчко, това ти което искаш (на картинките) може да се направи без печат. Два отделни елемента от фолио, което се залепва едно върху друго.
Освен това ако планираш да режеш много еднакви елементи има значение последователността на създаване на обектите. Иначе плотера ще се "разхожда" надолу на горе.
сръчен - специалист
Ще начертая всички неща на хартия (повечето съм ги начертал).Ще ги прехвърля в корела,ще ги очертая и ще ги подредя.След това ще изпратя файла на някоя фирма да кажат дали ще стане.Ако нещо не е както трябва ще ги попитам дали могат да го оправят.Предполагам няма да има проблем,нали ще имат размерите.Можете ли да ми препоръчате някоя фирма(освен J-point)?Трябва да приемат поръчки през интернет,да изпращат с куриер и да не режат глави.
8180 - майстор
8180 написа:
Малко ти е странен въпроса, и секретен града/селото.
Всички приемат по Нета. За куриерите до твоето "село" се пита.
Дай да го видим този проект - Булхомса ти предложи. И аз ще помогна/изпълня (безплатно), ако мога и ще обясня всичко, НО КОНКРЕТНО!
Засега гадаем и споменаваме "подводни камъни" от практиката си, а ти ни буташ към своите мисли, възможно грешни - губи време.
Нарисувай на хартия, снимай/сканирай и тук, поне няколко Колеги, ще ти кажем как се прави (или направим).
Не се впрягай - всички сме започнали от някъде, дори БЕЗ ИНТЕРНЕТ и форуми! Ти си в по-изгодна позиция, ако успееш да се възползваш, демек повече слушаш.

П.П. Файла ти не успях да сваля - архивирай и качвай директно тук. Виж и Булхомса как е качил Корел.
Един, дори неуспешен опит е по-ценен от приказки в няколко теми.

Още не съм наясно за растер/печат или вектор/рязане става дума, върху какво ще се лепи? :?
сръчен - специалист
Повече се задържам в Пловдив.По горният файл не се сваля защото се оказа ,че на сайта на който съм го качил се пази само няколко дни,после се трие.Давам нов линк към друг файл.Така ще изглеждат някои от нещата които трябва да се отпечатат на прозрачно фолио и изрежат.Добре ли е така?Тези лепенки ще ги лепя върху бяло ПВЦ фолио което пък е залепено на твърда метална повърхност.

Прикачен файл

za foruma.rar
(164.3 KиБ) Свален 70 пъти
bulhomes2 - майстор
Добре е. Имаш съществен пропуск, за който не си знаел. Шрифтовете трябва да се обърнат в криви. Защото в рекламната фирма може да нямат същия, а дори и да го имат - може да изглежда по друг начин. Прави се като избереш текстовия обект и натискаш Ctrl+Q. Ако текста е под някой друг обект (като надписа "MACHINE") го избираш с натиснат Alt.
ArturDent - Почти Безобиден
bulhomes2 написа:
Шрифтовете трябва да се обърнат в криви.
Навремето можеха да се вграждат във файла... сега не може ли вече?
Абе важното е курви (curves) да има :)
bulhomes2 - майстор
Адаш, нещо нема курви, мамка му. Само криви. Бе то сигурно има, ама аз вече забравих как да ги разпознавам.

Иначе не знам това за вграждането. 99-та ми беше първия справочник (на PageMaker - ужасссс), но и там си носих шрифтовете за печатницата (няма обръщане в криви).
mir4oto - специалист
Мдааа, откакто съществува PDF - формата - стават чудеса, като например да не ти трябват криви, обръщане, изгърмяли шрифтове, файлове и разни други главоломки, за ниско и средностатистическия (л)узер. Ама това разбира се го знаят само спецовете ;-)
mir4oto - специалист
И все пак какво стана с тия стикери? Направи ли ги вече? Ако не си, пращай скиците ще им направя една абракадабра и ще ти ги върна материализирани :lol: :-D

Тема "Подготвяне на файл за печат." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: