Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
bibiqn - специалист
Искам да питам с какво "чудо " да сваля старата боя на една врата ,но да не е с горекла защотото после мисля да я правя с светъл байц.В момента врата е бяла.Искам да се изчисти до дърво за да се байцва.Благодаря на отзовалите се.:)
housedoktor - майстор
Вариант 1 -пистолет за горещ въздух и шпакла-изисква по ниска температура и търпение-добър резултат
Вариант 2- препарат за смъкване на стари бои-Терминатор,ремовер и т.н - зависи от боята но понякога е учудващо ефективен
Вариант 3 - с флекс с шайба+ ексцентрик шлайф +шкурка- мноооого прах и шум ,ако боята е от старите оловни-само с маска- става най бързо
Вариант 4- варианти 1,2 и 3 комбинирано- така става най добре по мои наблюдения
bibiqn - специалист
За пистолет няма от каде да намеря,значи остава терминатор и после да се довършва с флекс.Мерси като се наема ще споделя.Да врата е боядисвана доста и със сигурност има и от старите бои.
housedoktor - майстор
От флекса остават грозни следи,трябва ти и шлайф ,а и китосване после...отдели си един ден за тази врата и много злоба:)
W123 - специалист
Eдин съвет за теминатора и другите подобни продукти.
Преди да го нанесеш с макетен нож леко направи резки на боята за да може по-лесно да проникне в основите й.
bibiqn - специалист
Горе долу ми се изясни,благодаря за бързите отговори.За шлайф мисля че мога да намеря.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да си купиш пистолет ще е по икономично, отколкото необходимото количество терминатор.
И е по-щадящо за дървото.
masteradmin - майстор
Определено пистолет за горещ въздух само пази стъклата че как пукат не е истина
Наложи ми се съвсем скоро да свалям боя от врати и блажна боя от банята. Вратите ги шлайфах с шлайф или как му се казва там на "Бош", специално за врати шкурка /за дърво де/ и свалих абсолютно всичко с лекота. А в банята беше ад- сваляне с препарати- ужас, сваляне с горелка- провал, сваляне със шпатула- ад, но до цимент .... Не е лека работа, но става по- здраво. Късмет, дано да съм помогнала
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Щом е с няколко слоя боя и щом искаш да я байцваш, а не с плътна боя да боядисваш - само със "сушоара".
Ремуверите реално смъкват по един пласт. Скъпи са и категорично ебават мамата на дървото.
За флекса приканвам всички да забравят. Не му е тва работата. Надали някой тук има ръката способна да води равномерно шайбата. Блажна боя със шкурка трудно се сваля - запълва я.
Преди време пистолет за горещ въздух струваше 40 пари на метро.
Куриер 5лв и имаш в Кубрат машинката.

Тема "Как да сваля стара боя?Help" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: