• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 37
Всичко за дърводелството
bimbaeco - майстор
Съжалявам, че ми отне толкова време, но ето нещо, което бях обещал отдавна - приспособление, което позволава да се правят някои основни сглобки само с циркуляр (да ме прощават фрезистите :-D ).
Повече за направата и начина на използване може да прочетете тук: http://woodbg.blogspot.com/2014/09/blog-post_29.html

Надявам се да го намерите за интересно.

Прикачен файл

1.jpg

Прикачен файл

2.jpg

Прикачен файл

3.jpg

Прикачен файл

4.jpg

Прикачен файл

5.jpg
ZEDYCUS - майстор
Фрезистите вече съжаляват, че нямат такива циркуляри. =D>
bimbaeco - майстор
:-D
Такова приспособление може да се направи и за обикновен циркуляр като Риобито от първата страница на темата. Понеже каналите му са плитки, подвижният прав ъгъл се монтира върху шейната за напречно рязане, която е стабилна, защото се движи върху двата канала. С хубав диск резултатите са същите.
ZEDYCUS - майстор
То хубаво ма като няма и такива , ще си караме с фрезите. :-D

Завиждам повече за работилницата, айгъти има достатъчно. :-D Живот и здраве напролет я захващаме. :partyman:
EDI - майстор
Ми да, тез дето нямаме циркуляри завиждаме. :partyman: :lol: И затова, като няма циркуляр, ползваме фрезите за всичко възможно.Като задълбаеш в една машина, в крайна сметка се оказва, че със самоделни приспособления и малко акъл и експерименти почти всичко става на нея.На фрезата само трупи не съм бичил още. :lol: Браво, Мишо, както винаги страхотно изпълнение. :partyman:
bimbaeco - майстор
Благодаря, Еди, шегичката за фрезите май не се разбра правилно:
Фрезите дават по-чист резултат, но комплектите за сглобки са скъпи, фрезите също. Лесно е да прегрееш фрезерите или да ги назъбиш, като ги изпуснеш няколко пъти. Като вземеш една нормална инчова фреза, дори на старо, и като купиш няколко комплекта фрезери (не дай боже специализирани) сметката отива към 500 лева.
Циркуляр като Риобито може да се вземе за около 200 - 300 лева. Подобренията не са сложни - линеал и разширения на масата - материали за 60 - 80 лева. 60 лева още струва един хубав диск и сте в играта - може да бичите, да рендосвате, не ви трябва герунг, правите сглобки, вдигате табли - приложенията са ужасно много.
Това исках да кажа.
EDI - майстор
Бе то ясно това, ама местенцето не стига за сега в работилницата :partyman: :lol: .Това дето го рекнах за задълбаването в машините важи за всички видове машини, в случая като при теб с циркуляра.Като ги гледам по списанията, почти всичко си правят с циркуляра и самоделни приспосособления.След време живот и здраве и с циркуляр смятам да се снабдя.Аз още абрихта не съм погледнал, от началото на годината дреме на склад на друго място. :lol:
a_nikolov - специалист
За колегата profesionalist_wood. Ако още търсиш Абрихт FARTOOLS RB 1280 има го тук: http://www.stroi.bg/p/art0001147-abriht ... -1280.html .
Наистина са железни :)
Martorudy - напреднал
Понеже не открих тема за избор на циркуляр, ще питам тук. Какво мислите за http://www.onlinemashini.bg/nastolen-ci ... 1500w-/752 ? Заслужава ли си ? В момента има два в продавалника за по 800 лв и 1000 лв (с остатъчна гаранция.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 37

Тема "Доработка на циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: