• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
kuuuuuul - майстор
Преди няколко дни не знам как,но се е качила една гадна програма(http://www.istartsurf.com) която ми изкарва постоянно по няколко рекламни прозорци с всяка новоотворена страница :-D Намерих я от контр.панел давам и да се изтрие но стига до някъде и не ще гадината.С XP съм и антивир. Sumantec Endpoint
kalpev - специалист
Опитай с тази хубава и безплатна програмка.
Malwarebytes
zaza14 - специалист
Или пробвай с др. браузър, дали ще отваря пак реклами. Ако я няма там - търси в плъгините на стария браузър.
8180 - майстор
zaza14 написа:
Или пробвай с др. браузър, дали ще отваря пак реклами. Ако я няма там - търси в плъгините на стария браузър.
+1! При мен стана за Мозила и ХР:
viewtopic.php?p=625823#p625823
Дочети мненията (4-5) до края.
kalpev - специалист
Злото никога не идва само. Тази програма istartsurf носи със себе си и куп други гадорийки, които може да не се виждат при сърфиране, но ги има. В плъгините може и да се спре, но дотам.
kuuuuuul, пак те съветвам да ползваш Malwarebytes или подобна програма. Ще се учудиш колко още неща ще ти изчисти, за които даже си нямаш представа, но си седят там някъде из регистрите. Въобще, даже и без реална причина е хубаво да се пуска поне веднъж месечно да сканира за собствено успокоение.
ZMeyGorianin - майстор
И аз имах досадни реклами, но си свалих АВАСТ програма тук от тема която не помня и се оправи!
Да си признае кой я беше качил :razz:
kuger - майстор
Аз не съм я качвал, но я ползвам. Понякога се престарава.
Прикачен файл:
без име  321 (864 x 648).jpg
без име 321 (864 x 648).jpg (95.21 KиБ) Видяна 1950 пъти
kuuuuuul - майстор
Свалих и инсталирах програмата,намери над 3000 неща,но като и дадох да ги изтрие иска да се регистрирам и да плащам 30$ :-D.Пробвах и на други браузери но и при тях това е първата страница и същата работа.Няма ли безплатна програма?
alien - специалист
напоследък все по често се натъквам на такива "програми" които за мен са си чисти вируси, маскирани уж като някакви програми
не се качват сами, просто лъжат потребителя да цъкне някъде
много често виждам нещо от сорта - your flash player is outdated, it could be vaulnable to malware, click here ot update
и още много други, при достатъчно бърз интернет и компютър се инсталират за секунди и почват да свалят други за инсталиране, и са много трудни за чистене защото освен браузъра омазват яко уиндоуса
kalpev - специалист
kalpev написа:
Опитай с тази хубава и безплатна програмка.
Malwarebytes
kuuuuuul написа:
...Няма ли безплатна програма?
Май чукча писател...
Malwarebytes е free програма.
Като тръгнеш да я инсталираш, на последния прозорец преди да натиснеш бутона FINISH, махаш първата чавка на "Enable trial...premium".
След като се стартира програмата, изчакваш да си ъпдейтне базата с данни и натискаш бутона Scan now.
Като приключи със сканирането ще ти покаже зловредните обекти с препоръка до тях да ги постави под карантина. Натискаш бутона Apply action и си готов след рестартиране. За собствена сигурност, можеш да я пуснеш да сканира втори път докато не ти покаже 0 обекти.
Между другото, току-що я деинсталирах и инсталирах наново само заради теб за да напиша нещата по-горе. И ми откри 26 зловредни обекта, а уж се считам за добър потребител, знаещ какво отварям и инсталирам. И "задъхването", което усещах от няколко дни при сърфиране изчезна :)
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с реклами" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: