Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
reevil - специалист
Ще правя изолация на къщата и сега е момента да сложа нещо на первазите на таванските прозорчета, за да не кацат гълъбите там. Дайте идеи!
Голяма напаст са пусти гълъби, как се научиха последните години все на моите прозорчета стоят и къкат по всичко надолу.
Някаква корда или тел да опъна, дали ще ги затруднява, а и дали ще е дълговечно, защото без скеле после няма да имам достъп за ремонт на съоръженията :o
shotik - майстор
Опъни две или три тънки жици,като от телефонен кабел или струни , да са на 5-7 см една от друга от край до край на прозореца.Не ги стягай много ,за да може да се люлеят малко.Това съм го правил и ефекта е ,че повече от 20 години не кацат.
Идеята е като идват да кацнат,те пърхат с криле и въздухът ще разклати теловете и те няма да кацат.
Другото е ламарина с много шипове ,за да не могат да стъпват.
Има някъде из форума такава тема ,но сега ми е трудно да я търся ,бавен е интернета.
Andri01 - майстор
На покрива си съм сложил дъски с набити на тях през 5-6 см. гвоздеи,против чайките. Има ефект-правиха преди гнезда и като се излюпят малките ,човек не може да се качи до СК при нужда. И при тебе ще има ефект,стига да не е грозно-все пак е на перваза.
dadko - майстор
Разгледах брошурата на Bauhaus от днес- на 25-та стр. http://issuu.com/katalogpromocii.com/do ... 11/9556154
Естествено- за да не даваш $$- можеш да си направиш подобно от ламарина и велосипедни спици, а може и от обикновена поцинкована тел.
reevil - специалист
Благодарско, ще потърся подцинкована тел около 2-3мм и мисля да я набода на парчета фибран 2см, които да монтирам на первазите на прозорчетата :)

Тема "как да прогоня гълъбите от таванските прозорчета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: