• 1
  • 2
Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
toni_g79 - специалист
Здравейте,велкрото на шлайфа се изхаби не задържа шкурката 125мм.Дайте идея как мога да го оправя,по магазините никъде не видях да се продават резервни.... :( Шлайфа е скил ,но мисля ,че всяка друга дъска ще свърши работа(с 4 болтчета се захваща)
EDI - майстор
Оправяне няма, само смяна.СКИЛ-а ти не е ли с комбиниран захват и велкро и със щипки.Моя е такъв.Аз велкрото почти не го ползвам, ама гледам, че от набития прах тук, там вече не държи.В сервизите на БОШ трябва да продават основи.
toni_g79 - специалист
Здрасти Еди,само с велкро е за съжаление.Той си направи и годинки ,почти 5 вече .Шкурих фасадата на една дървена къща 300кв ,и се предаде. Иначе машинката си е желязна де.Дадоха ми идея да купя велкро за дрехи,тези на ивиците(нз колко точно са широки),и да ги лепна на старото,но не съм убеден дали ще се получи :? Как мислиш,то и евентуално с какво би могло да се залепи :roll:
EDI - майстор
Ами временна работа ще е според мен.И аз съм го чувал този вариант.Не съм пробвал, но не мисля, че ще свърши дълго работа.Освен да си купиш няколко метра и да си ги сменяш, като се разлепи.Пък и май това за дрехите е друг вариант, по-дебело, не знам дали ще хваща шкурките.Освен с нещо от сорта на хелметекс, не виждам с какво може да се залепи да ти кажа.Ама така и така е заминала основата ,може да направиш проба, може и да излезе нещо.
bulhomes2 - майстор
Аз го пробвах. Ивиците велкро имат около 2 мм кант без велкро. Изрязах го и ги залепих плътно една до друга с хелмитекс. Но от честата смяна започна да се разлепя по снадките между ивиците велкро на ръбовете. Следващото мисля да го правя пак така, но жената първо да ги нареди и затъче на машината за някой брезент (даже за по-сигурно и хелмитекс между брезента и велкрото). И после е ясно - пак хелмитекс...
griffin - майстор
Има широко велкро. Проблема на векрото е че са високи куките, огледай някой профи шлайф кукуте не се виждат буквално много са малки, но държат шкурката до плочата и съответно шкурката трае повече и плочата не и се скапват куките от натискането. Хелметекса не знам дали издържа на топлина при мене яко се нагрява. Може да опиташ и с строителен силикон лепене, той също остава полугъвкав. Или с каноконлит-а който пуснаха за гума и той трябва да е полугъвкав.
Chefo77 - майстор
Замяна на плота с такъв от по-евтина машина, например Raider?
В магазин на Бош няма ли или не искаш да е оригинална?

Еди, това е ексцентър, т.е. кръгъл шлайф. Как точно се закрепват с щипки нормални шкурки? :)
EDI - майстор
Ми как, който блее и не чете внимателно и на ексцентъра слага щипки :-D :lol: Аз за вибро говорех, ама сега чак зацепих, че е за ексцентър.
taran - специалист
Продават се плотове-с 6 дупки,с 8,9 дупки има и комбинирани.
Ето жокер http://www.smart-koltec.com/bg/subsubca ... ubcat_id=4
griffin - майстор
Никой от тия дискове може да не става за човека. Всеки шлайф закрепването и самата плоча са различни. Спец за моя тия не стават.
  • 1
  • 2

Тема "велкро за ексцентрик шлайф?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: