• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 83
Всичко за дърводелството
kendal - специалист
И от мен честито, желая дълга и безаварийна работа.
bimbaeco - майстор
Дано излезе добър и да си го ползваш с кеф.
grace - специалист
Кажи повече от къде го взе, как пристигна до БГ и колко пари всичко...
griffin - майстор
Честито кларкито е мислен китаец :) имам бисквитка на тая марка и мога да кажа че спрямо останалите чудеса дето гледах тва е светлини години напред :)
Потърси си ножове рано или късно ще ти потрябват, дано има снимка как горе долу изглеждат т.к при мене нямаше снимка и се наложи да ги вадя от главата за да видя какво да търся :) за мое щастие паснаха обикновенни железа без прорези с лека модификация. Успех с машинката и я чисти редовно и не я мажи с масло защото става туткал после от тоя прахоляк :).

Amazon мисля че доставят за БГ в момента може да се провери де :)
http://www.amazon.co.uk/CLARKE-PLANER-T ... RKE+PLANER
cvetomir_77 - специалист
Аз съм от Троян. Оказа се че имаме директен доставчик от Англия за което ми помогна много bulhomes2. Поръчах си го от Ebay до адрес в Англия, от който адрес ми го взе "нашия" човек, та с доставката ми излезе за 586 лв. И Amazon и Ebay доставят до България, но доставката на обемисти и тежки стоки излиза скъпо.
cvetomir_77 - специалист
Между това Ryobi и моя Clarke разликата е само в табелката и в ключа за пускане и спиране
https://www.youtube.com/watch?v=kmkw7lXDrdA
cvetomir_77 - специалист
Днес намерих време да "направя малко талаш".
Изображение
Изображение
Като цяло машинката работи добре, но както някой колеги казаха евтините инструменти имат нужда от малко доработка. Ламарината под вала с ножовете поддава и при влизане и излизане от движещите валове "задълбава". Махнах ламарината и всичко е ОК. Обаче мисля да сложа 4 мм ламарина или 5-6 мм стоманена плоча дори с по-голяма дължина.
ZEDYCUS - майстор
Честито за придобивката, много работа да отхвърли. :partyman:
То и по скъпа машина да беше взел пак можеше да се наложи модификация.
griffin - майстор
Под ламарината може да сложиш няколко летви надлъжно които да подпират ламаринката да не се огъва надолу все едно имаш дървена масичка отдолу и ламаринката да осигурява само лесното плъзгане :). Дори и дебела ламарина да сложиш може и да се огъва и конструкцията ще е по тежка.
cvetomir_77 - специалист
griffin написа:
Под ламарината може да сложиш няколко летви надлъжно които да подпират ламаринката да не се огъва надолу все едно имаш дървена масичка отдолу и ламаринката да осигурява само лесното плъзгане :). Дори и дебела ламарина да сложиш може и да се огъва и конструкцията ще е по тежка.
Под ламарината има стабилен алуминиев плот. Ламарината е издута, като бомбирал буркан домати :-D. Като сложа друг плот ще мога да рендосвам по-тънки детайли, тъй като сега минималната дебелина е около 16мм (не си спомням точно в момента), а и ще увелича дължината на плота, което според мен е предимство.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: