• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Pooh не казвам че не можа - казвам с кое ще му е по-лесно. Щендерните стени са си система и си изискват знания и умения (макар на повечето хора да не им се вярва), а не някои да скалъпи някоя полуразпадаща се стена (писнало ми е от такива - виждал съм ги с декари). Накрая става и по-скъпо.
Още един слой стена (по-скоро обшивка) е необхдоим не само за да не дупчиш профили, но да не дупчиш и пароизолация. Не знам дали точно CW профила е най-удачен за слуея- не съм толкова навътре със системата.
За дървения материал не си прав - под път и над път - просто го няма в кварталната жеелзария (за разлика от CW и UD профилите). Никои не те спира и да си го доизсушиш.
Фитилчо - майстор
Изкопал 120 кубика земя.
Докарал чакъл и утре ще го разтеля , че ако завали ще тане Бейрут в тази дупка от кал :-D

Малко проблеми с водомера.... настъпи го с лапата на багера ...
Счупен водомер...

Течаща тръба след водомера :-D утре ще сменя коляното направо защото е след водомера.

Не мога да се преборя със софийска вода да си вкарам водомера навътре на стената на къщата вместо да копая шахта. Има ли някакъв начин да го закарам навътре водомера? :goodman:
Tsilkov - майстор
Начина е да си го монтираш вътре, да си въведеш сградата в експлоатация а после ВиК като имат против да не идват да го отчитат :lol:
Фитилчо - майстор
Изображение

Утре идват турчетата за кофража и харматурата :razz:

Имам едно питане.

Като искам да слагам фибри и виско крит в бетона, как се процедира? Дават се тези неща на бетоновият възел ли или ?
Фитилчо - майстор
Tsilkov написа:
Начина е да си го монтираш вътре, да си въведеш сградата в експлоатация а после ВиК като имат против да не идват да го отчитат :lol:

Къщата вече е вързана и водомера трябва да е там. Ще се вържа към съществуващата :( и не дават на повече от два метра... :|
Георгиев - специалист
Ако се чудиш за логиката... логиката е, че иначе ще си закопаеш едно отклонение в твоя си двор преди водомера и ще си поливаш градината без да плащаш :D. Няма да излезеш на глава.
Фитилчо - майстор
Кофража е готов, утре арматура и в четвуртък полагаме битоня :-D

Най накрая НА МЕ РИХ КА НА ЛА ааааааааааа :lol: голям зор беше , на 3 метра в шахтата да се копае

Намерих каменинова тръба с разклонение, набих вътре една 110 мм тръба на почистено и изшкурено и намазано кораво с монтажен силикон на Sika :wink:
Прикачен файл:
ccec84db04df8e95ef0db9aaae9d71889ee8f99425f6261f23a1698418b17455.jpg

Утре ще го замажа и с циментец, да има

Кофражче
Прикачен файл:
ccec84db04df8e95ef0db9aaae9d71889ee8f99425f6261f23a1698418b17455.jpg

Днес ми докараха и ВИско Крит-а , ще ходя да го слагам там в бетоновият възел, но искам да видя как го слагат и аз ще го отмеря още вкъщи :wink:

Дали да не пусна отгоре върху тази една тръба 200 мм, да влезе в камениновият пръстен 200 мм , и да напълня между двете с цимент ??? :?
Повече на 3 метра под земята в тази шахта не ми се слиза, особено на завършено :-D

Прикачен файл

7262fb5a9935f43e64e8e1edd205508208b96a6c9a53e985392baa2ab2000fcf.jpg
Tsilkov - майстор
Не виждам къде се намира тази шахта, но ако ти е под сградата аз бих оставил ревизионен отвор независимо дали ти се слиза или не. Обсадна тръба не е лошо да сложиш ама то проблемния момент е сглобката със старата тръба.
Фитилчо - майстор
Запечатах пак със Сика монтажен, и напукак първо здраво цимент и чакъл подсилен с мрежа за изолация, после като дойде бетона , направих кофраж около нея и сипах 4 кофи от бетона със ВИско Крит Вътре :-D мисля, че нема а мръдне.

Реших, ще оставя резизионна шахта както ме посъветва - не се знае, знае ли се :)

Оснотите, страничните са наляти. Утре и плочите.
Виско Крит 7% във основите и 9% в плочите. 7 кубика 11 кг добавка, като се слага по малко вода. Реших да е 15% по малко водата :)

Мисля, че вървя доста добре. За шест дни съм махнал дървета, почистил, изкопал 120 кубика земя, направил кофража, положил арматура, изкопал канала и налял основите. На седмият ден и плочите заедно с гредата пред основите, изцяло ще я пусна, да има на какво да си хвана колоните за входната врата и да не останат плаващи според сезона и наклона :roll:

Прикачен файл

10726576_10203907222739827_528658167_n.jpg

Прикачен файл

f3393ff477e66df534b9420508638f9fb108398a9ad0535f2fd9f7153804a1e6.jpg
Фитилчо - майстор
Плочите са изляти снощи, снимки утре :проба:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7