Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
GRENLOULD - помощник
И аз не съм не съм електротехник и имам прости познания, мисля освен да я закача директно към адаптера и се надявам да не ми гръмне в ръцете тая диодна лента или адаптера :-D Та, като цяло, ако сте сигурени, че с конкретен с определени характеристики, ще върви със сигурност, казвайте и да потърся из гаража и да видим какво ще стане, ако ли не да вържа директно към адаптера и каквото стане, то вярвам каквото става, ще става на момента, а не след ден/два :)
miroton - майстор
Я бягай и си купи едно такова за 5лв и тогава пиши да ти дадем инструкции по нататък какво да правиш.

Прикачен файл

DT830B_d.jpg
GRENLOULD - помощник
miroton написа:
Я бягай и си купи едно такова за 5лв и тогава пиши да ти дадем инструкции по нататък какво да правиш.
ами колега и без мултицет се справих, днес реших да вържа адаптера към диодите и светят и всичко е 6+.....До колко видях, в адаптера си има постоянно напрежение до 6W, а самият адаптер си е 12V и няма нужда от кондензатор. Вече цял ден си свети и всичко е точно.

Относно на всички които ми помогнаха, Благодаря ви за отделеното време и помощ! Поздрави :)
П. Петков - специалист
nikolovvd написа:
Аз ползвам 10.5 максимум 11V за захранване на светодиоди с работно напрежение 12V.
Бих препоръчал 9V трансформатор с изправител по схема "Грец" и някакъв филтров кондензатор 2.2 - 4.7 mF.
А бре момчета, пишете микрофарадите с "u", а не с "m", щото "m" е подразделение "мили". По този начин става недвусмислено и разбираемо: 2,2 - 4,7 uF.
Хей, някой да не се засегне и обиди?! :)
hidrazin - майстор
някакъв филтров кондензатор 2.2 - 4.7 mF.
Що бре? Какво не ти харесва филтров кондензатор 2200 - 4700 μF ? Същото е като 2.2 - 4.7 mF.
Защото пък какъв е ще е тоя филтров кондензатор 2.2 - 4.7 μF при мрежово захранване на 50Hz ? :-D
:partyman:
П. Петков - специалист
4,7mF на 250V AC? Де го и с какви размери ще да е? :)
hidrazin - майстор
Ай стига. Какъв ще го дири в първичната страна на трафа? Ти сега вземи пусни едно търсене за кондензатор 1mF и гледай какви простотии има в нашите сайтове.
То малоумието и простотията нямат край. От първите 10 резултата на 6 места го пишат или m или М. Нивото на неграмотност у нас рязко се повиши през последните години. И ще става още по-зле. :sad:
П. Петков - специалист
Аз май съм пропуснал, че става въпрос за 11 V, а не за 400, ама по-съм свикнал с подразделенията надолу от "uF". Иначе деци, санти и милифаради не ми идват много на езика. :)
П. Петков - специалист
Ето друг, фрапиращ пример:
Прикачен файл:
Picture 184.jpg
Picture 184.jpg (37.19 KиБ) Видяна 2043 пъти
Докато човек разбере, че става въпрос за един литър, ми то ще му мине всякакво желание за по-близък контакт!
По този повод, няма как да не се сети човек за хубавия виц за Петка и Чапаев, според който Петка пита Чапаев: "Василий Иванич, колко прави 0,5 плюс 1/2?" След дълго размишление Чапаев му отговаря: "Не зная Петка, но отвътре ми идва (нутром чую), че е един литър". :)
hidrazin - майстор
Е то и на мен не може да ми се откъсне от устата да кажа един мили фарад. :-D Даже преди години бях леко озадачен. Бях си купил някакъв нашенски справочник за интегрални схеми. Нещо от рода на "440 интегрални схеми" ама не помня коя част. Там за първи път срещнах означението 1mF - въпросния кондензатор беше в изхода на НЧ усилвател. Нямаше как да е объркано и да са имали в предвид 1 μF.
Даже в първия момент въобще не обърнах внимание и направо си помислих че пише микро и буквата е объркана. После ме осени. :lol:

Тема "Въпрос за LED ледни?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: