Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
burgas61 - напреднал
Здравейте,
Търся някаква схема за понижаване на напрежение с кондензатор от 220v на 110v,
като консуматора ми на 110v ще е с мощност 5 watt.
Някой има ли идея как може да стане това.
Ще съм ви благодарен ако ми помогнете.
Благодаря:)
ESPACE - майстор
Консуматора променлив ток ли консумира или постоянен. Направо кажи какво е това, което ще захранваш, за да ти се отговори адекватно.
burgas61 - напреднал
Ще захранвам заряден адаптер за iPhone,който е променливо напрежение и е с мощност 5 вата,110 v
jordanvass - майстор
Че то за толкова пари по-добре да си купи ново зарядно на 220в. Този трансформатор не виждам как на практика ще го мъкне насам-натам като пътува.
hidrazin - майстор
jordanvass написа:
Че то за толкова пари по-добре да си купи ново зарядно на 220в.
Само дето си мисля че и това не е решението. Не знам тези дървета iPhone да имат зарядно САМО на 110V.
Да вземе една лупа и да чете какво пише. Би трябвало да пише 100-240 V 50/60 Hz.
Шрифтът е много дребен и без лупа едва ли някой без зрение на кондор ще го прочете. :-D
:partyman:
burgas61 - напреднал
Здравейте колеги,
Hidrazin,благодаря за помоща...зарядното за iPhona e 110-220v.
При мен са малко по различни нещата,...освен зарядното за смартфона,ще включвам и дръги електроуреди на 110v,..но до 5вата.,а тези готовите конвертори ми са много тежки и неудобни
Нуждая се от схема с един кондензатор 400v и други елементи,който свалят напрежението на 110v,..както било при старите поялници.
Не разбирам от електроника и затова се обръщам към вас за помощ.
jordanvass - майстор
Този кондензатор може много лесно да се сметне, но не в това е проблемът в твоя случай. Ти искаш да захранваш някакъв прецизен и чувствителен консуматор на променлив ток, а не някаква лампа или поялник с чисто активен товар. На поялника не му пука въобще за разните "иглички", за разните пикове в напрежението, стига ефективният ток през него да е в норма. Не е така обаче за твоя случай и не се знае тази електроника, предвидена да работи на 110В, как ще се държи с разните високи върхови стойности на напрежението и различната му форма.
hidrazin - майстор
Няма да стане както си я мислиш. Ето това е най-малкото което изрових у нас.
http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0% ... 2F110V+80R
И какви са тези дръги електроуреди на 110v ??? Няма как да получиш адекватен отговор ако не е ясно за какво става дума.
Из китайските сайтове има и по-малки - по 30W.
http://www.aliexpress.com/item/Power-Ad ... 64667.html
А ето нещо което не знам как да го приема - да се смея ли или да плача??? :? Ето го същия китайски трансформатор ама за скромната сума от US $905.99 Не знам. Аз ли нещо недоглеждам?
220V to 110V 60W AC Power Voltage Converter Transformer
Май е време да повярвам в БОГ. За радост на Иванов. :-D
:partyman:
ivanovbg - майстор
Вервай дорде е време, че след 3 месеца няма да има значение :wink:

Тема "Понижаване на напрежение с кондензатор от 220v на 110v" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: