Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
jordanvass - майстор
Налага ми се да разглобя ето това кантарче:

Изображение

Развих шестте винтчета, които съединяват дъното и капака, но със стъкления плот ударих на камък. Трябва да го сваля заедно с металното столче в средата, за да махна горния капак, но не става. Опитах да развъртя (наляво), ако е на резба - тц. Опитах да го вдигна нагоре - пак не стана. Страх ме е да напъна, за да не изкъртя вътре някой тензодатчик. Може ли някой да ми каже как се демонтира стъкленият плот със столчето?
pipilica - майстор
Имам подобно и столчето със стъклото е на резба. Може да е затегнато по-здраво и да се наложи да понапънеш малко. Не можеш ли да махнеш долния капак и да видиш как е закрепено.
didoni_ - специалист
За какво ще го отваряш,какво му е?
jordanvass - майстор
Не може. На долния капак е монтирана цялата електроника, ведно с тензодатчика, на който е закрепено столчето. Само горният капак е подвижен и свободен, но му пречи стъклото. През процепа между двата капака се вижда продължението на столчето и как влиза в датчика, но не се вижда резба и не личи как може да се извади. За резбата - може и да си прав, но напъвах доста, вече има опасност да изпука отнякъде или да се отлепи стъклото. Почнах да се съмнявам, че не е на резба. Ако наистина съм сигурен, че е резба, ще напъвам, пък дано се отвие, преди да се счупи.
Отварям не точно това от снимката, а негов брат близнак, защото след заливане с вода спря да работи. Пиука нещо, като му слагаш батерията, дава някакви признаци на живот, но няма индикация.
hidrazin - майстор
Най-правилният.
:partyman:
lov - майстор
Гарантирам на 100% че е на резба. На скоро изхвърлих един кашон изостанали ми чарколаци от подобни. Бяха ми ги докарали да събера каквото мога. Та всичките се раглабят така. Само че при по яко напъване има опасност да рязлепиш стъклото. А най честата авария е тензодатчика.

Тема "Разглобяване на електронно кантарче TCM" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: