Chefo77 написа:Монстъре, за ставането си става. За посочените функции. Не става за дейности, в които се иска голям и постоянен дебит. С моята 24-ка (NuAir), която бих казал, че е по-популярна марка от Парксайд, и който е със 180 литра на минута дебит, реших да грундирам стените на детската с ... май беше на Боро грунда. Ами за цялото време той не спря да работи, като дори понякога аз спирах да пръскам, за да вдигне налягането. Пръсках с пистолет за шагре. Врявата я остави. Ползата от голямата бутилка тук е, че веднъж като я напълниш, можеш да я използваш за много, но ограничени дейности. На мен за такера ми е перфектен, искам 6-ица (по-малък, по-лек), но са много пара. Но пък като надуя бутилката, мога по 40-45 минути да го изключвам дори. За помпене е супер. За пръскане на малки детайли (набързо) става. И пак ако са важни, е добре да се монтират маслоуловители, защото на маслените това им е недостатъка - увличат капки във въздушната струя. Еле пък на тези за по 200 лева.Наложи се преди година и малко да купя една система за боядисване мисля, че се казваше "Меджик Пеинтър" от сестринската на Лидл верига - Кауфланд (писах тогава за това). Трябваше да боядисвам гаражни врати, че преди това ги боядисвах на ръка и изобщо не ми хареса (и се наложи да ги търкам и наново)... Та Меджик Пеинтърът представлява турбинен компресор с мощност около 600 вата (не е голям и тежи най-много 2 кила), който се носи на рамо, с гофриран пластмасов маркуч и пистолет за боядисване/пръскане. Фучи здраво, поне колкото прахосмукачка или 2... Въздушният дебит на машинката, когато не е с товар в изхода е учудващо голям - около 3 пъти повече от прахосмукачка среден клас (също така става и за издухване на прахоляк). Та с нея съм боядисвал с антикорозионен грунд за метали, сребърен феролит и грунд за стени (концентрат (разредени), розов на цвят беше с марка Боро или Леко). Справя се доста прилично, издухва литър боя за около минута и половина. Качеството на боядисване е добро (аз съм съвсем начинаещ бояджия, но успях да боядисам приемливо гаражните врати със сребърен феролит (финалният ефект напомня доста на боя сив металик). Но определено няма да стане за боядисване на кола, защото понякога прокапва и там ще изглежда грозно. Обаче спокойно може да се ползва за доста други неща. Купих системата за около 45 лева (на промоция, беше намалена от около 90). Та за доста по-малко пари може да имате нещо, което върши прилично част от задачите и почти не изисква поддръжка и маслоуловители.
Нека намерим най-тънките цени.
iva6ki
- специалист
11433 мнения в "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2"
stan73
- майстор
stan73
- майстор
Такер не, но за непретенциозно боядисване, грундиране, навлажняване или издухване/почистване определено върши работа (а дебитът му е изненадващо голям, доколкото разбирам - за някой от дейностите точно дебитът на буталните компресори е сериозен проблем (а и цената е различна)). Имах предвид, че няма как да го замени, но може да е допълнение или ако на някои са му достатъчни функциите, които описах...
stan73
- майстор
razli4en73
- специалист
гайковерта го отпиши
stan73
- майстор
monster18 написа:За домашно ползване помпане на гуми главно и някога ако нещо ми се наложи за гайковерт или нещо подобно за продухване и така нататъкЗа гайковерт и за боядисване колегите вече писаха, че дебитът му е недостатъчен за нормална работа, но ако го ползваш "с прекъсвания" - ще става вероятно. С повечето други задачи и най-вече тези, неизискващи голям дебит - ще се справи. (няма как евтин модел да върши изцяло работата и на скъпите...)
Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература