Здравейте ,имам две помпи които източват отпадни води.Управляват се с три поплавъка.Таблото го разчоплих малко преди повече от 30 години е но е много кадърно направено с хубави елементи.Идеята ми е да сложа някакви лампи или свето диоди който ще ми сигнализират дали дадения поплавък е включен ,понеже много често дефектират или се цапат с мизерии и не включват и не мога да разбера и трябва все да меря и т.н. В таблото видях един траф от 230/24 и всички контактори таймери и релета са на 24 в. АС.Трите края са общи и директно към 24-те волта а другите отиват най вероятно към бобините или някакви оперативни контакти...та какво да му измисля по една глимка или диоди ,грецове и т.н.

Прикачен файл:
DSC_0764.jpg

,искам да разбера самия поплавък дали работи ако са успоредно на бобинките преди това ако минават през някакви оперативни проблемни контакти няма как да ми дадът вярна индикация.А аз искам да знам самия поплавък дали работи ,така че това не ме устройва.
 ,искам да разбера самия поплавък дали работи ако са успоредно на бобинките преди това ако минават през някакви оперативни проблемни контакти няма как да ми дадът вярна индикация.А аз искам да знам самия поплавък дали работи ,така че това не ме устройва. не ме разбираш нещо.Те поплавъците аз ги пускам и си ги подреждам на разстояние височина  един от друг както аз си искам .Няма никакви показания на таблото тва е едно корито дето се пълни с говнаи отпадни води от улиците и т.н. и като вземе да се дига нивото в тая яма първия се задейства той се явява изключващ за двете помпи  като нивото стигне до втория поплавък включва едната помпа като стигне до третия ако притока на вода е много включва втората .Като започне източване  докато водата не слезе под нивото на най долния поплавък не спират помпите....няма нищо особено.Вътре в крушата на поплавъка е най вероятно някаква живачна ампула.
 не ме разбираш нещо.Те поплавъците аз ги пускам и си ги подреждам на разстояние височина  един от друг както аз си искам .Няма никакви показания на таблото тва е едно корито дето се пълни с говнаи отпадни води от улиците и т.н. и като вземе да се дига нивото в тая яма първия се задейства той се явява изключващ за двете помпи  като нивото стигне до втория поплавък включва едната помпа като стигне до третия ако притока на вода е много включва втората .Като започне източване  докато водата не слезе под нивото на най долния поплавък не спират помпите....няма нищо особено.Вътре в крушата на поплавъка е най вероятно някаква живачна ампула.