• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusynik - специалист
Мисля и с малко чипс да я пробвам.И орехи.И кестени и ....каквото ми попадне :lol: .За царевицата е ясно.
filmatoplo - майстор
:) Да знаете вече че горелка RB50 може да се монтира на долната врата на Атмос комби 50 :wink: , маха се средното чугунено тяло с въртока , махат се керамиките , поставя се разделителна ламарина в долната и горна камера и готово :wink: .Постигна сравнително ниска температура на изходните газове - 60 градуса , при температура на водата в котела също 60 градуса .Котела е осигурен температурно с малък кръг 58 гр -нещо да кажете :wink: .А забравих -маха се вентилатора и отвора му се затапва с ламарина , маха се клапата отзад за въздуха -отвора също се затапва , отпред на местото на въртока и входа за вторичен въздух пак се затапва :wink: -всички тия работи съм ги правил за няколко часа , включително разпробиването на долната врата , почистване на котела , монтажи на шнекове , бункери , правене на шаблони от картон и изрязване с флекса на ламарините от 5 мм , малко заварки и така :wink: .Ай честито .
LazarGanev - "Велик майстор"
Браво, ама как така 60 градуса на димните газове, къде го мериш? Аз тая седмица ще пробвам да монтирам на нафтов котел Протерм - на прима виста ще пасне точно, дори на същите щилки, на които е била нафтовата ще се монтира фланеца на пелетната горелка.
filmatoplo - майстор
На изхода на котела , от него излиза гофре -мушкам там патрон сензор на термометър с изнесен сензор , ся колко е точен , и на пипане не пари димоотвода , а изходната тръба за водата пари повече .Сега -горелката гори в предна долна камера , пламъка отива в предна горна камера , по тавана топлото отива в задна горна камера , след това се спуща в долна задна камера , минава през един отвор и влиза в долната част на голяма риза с 6 броя димогарни тръби с турболатори , след това прави една малка еска и напуща през димоотвода :wink: , айде нека не съм постигнал резултат .Признавам си , бях забравил че Атмос 50 комби има този топлообменник с тръбите и турболаторите :lol: , като отворих да почиствам и се изненадах приятно .
geniya - специалист
filmatoplo написа:
На изхода на котела , от него излиза гофре -мушкам там патрон сензор на термометър с изнесен сензор , ся колко е точен , и на пипане не пари димоотвода , а изходната тръба за водата пари повече .Сега -горелката гори в предна долна камера , пламъка отива в предна горна камера , по тавана топлото отива в задна горна камера , след това се спуща в долна задна камера , минава през един отвор и влиза в долната част на голяма риза с 6 броя димогарни тръби с турболатори , след това прави една малка еска и напуща през димоотвода :wink: , айде нека не съм постигнал резултат .Признавам си , бях забравил че Атмос 50 комби има този топлообменник с тръбите и турболаторите :lol: , като отворих да почиствам и се изненадах приятно .
Браво, за пореден път се доказа =D>
filmatoplo - майстор
Днес видях човека с 50ката , питах го за разход който е констатирал , значи от вчера студен старт към 14 часа следобед до 23 часа вечерта той я угася -е изгорила 1 чувал 15 кг или по 1,6 кг на час , като в началото работи на степен 3 ,след това мина на 2 .Днес по някое време ще монтирам и стайния тт.Голям майтап -гори колкото 20ката :lol: , направи ми впечатление че данните на F load са 70 секунди както при 20ката :? и цифрите по формулата за степените са същите :wink: .
geniya - специалист
filmatoplo написа:
Днес видях човека с 50ката , питах го за разход който е констатирал , значи от вчера студен старт към 14 часа следобед до 23 часа вечерта той я угася -е изгорила 1 чувал 15 кг или по 1,6 кг на час , като в началото работи на степен 3 ,след това мина на 2 .Днес по някое време ще монтирам и стайния тт.Голям майтап -гори колкото 20ката :lol: , направи ми впечатление че данните на F load са 70 секунди както при 20ката :? и цифрите по формулата за степените са същите :wink: .
Добре де, защо при мен стойностите на F load са 115сек. :? Толкова ги засякох спрямо книжката.Шнека е 45гр. наклон и съгласно описанието за 1литър пелети излиза 115сек. така го оставих.Не знам грешно ли е?
alex_serviz - специалист
geniya написа:
Добре де, защо при мен стойностите на F load са 115сек. :? Толкова ги засякох спрямо книжката.Шнека е 45гр. наклон и съгласно описанието за 1литър пелети излиза 115сек. така го оставих.Не знам грешно ли е?
По описанието за 1 литър аз го зареждам първоначално. След като поработи го коригирам надолу, защото в огнището покрая винаги остава пепел от изгорели пелети и съответно не е необходимо чак такова голямо количество.
Аз поне така го правя.
Иначе по повод на това ти питане от другата тема: "Сега ако ми кажеш кой е най-подходящия термостат ще е супер :prayer:", понеже Лазар явно не е влизал скоро тук: Аз специално ( а и знам доста колеги, също ) ползвам Qomputerm Q 7, жичен под 50 лв. Безжичния беше стотина лв.
geniya - специалист
alex_serviz написа:
geniya написа:
По описанието за 1 литър аз го зареждам първоначално. След като поработи го коригирам надолу, защото в огнището покрая винаги остава пепел от изгорели пелети и съответно не е необходимо чак такова голямо количество.
Аз поне така го правя.
Иначе по повод на това ти питане от другата тема: "Сега ако ми кажеш кой е най-подходящия термостат ще е супер :prayer:", понеже Лазар явно не е влизал скоро тук: Аз специално ( а и знам доста колеги, също ) ползвам Qomputerm Q 7, жичен под 50 лв. Безжичния беше стотина лв.
Кaзвa ли ти някой?:)
Мисля че computher Q7RF ще е нaй....
filmatoplo - майстор
:? Да няма грешка , къде гледаш като се зарежда с пелети огнището , купчинката се натрупва по средата и върха и водоравно да е висок 1 сант над кръгчето с нагревател :wink: , и аз чаках първия път пелетите да закрият нагреватела :lol: .В повечето от случаите предварително задавам Флоад 70 , и когато започне да зарежда виждам че е готово още на 65 секунди , после коригирам , като се натрупа пепел пада и до 58 сек , всичко зависи от пелетите -колко лесно или трудно ги качва шнека , а настройките за трета степен после зависи от колко смогват да изгорят преди да дойдат до ръба на камерата -променям цифрите на трета степен Лоад докато накарам червените пелети да седят сант и полувина преди ръба , а на самия ръб пред тях се образува ивица от сива пепел която си пада побутвана от червените пелети .
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: