Мисля и с малко чипс да я пробвам.И орехи.И кестени и ....каквото ми попадне
.За царевицата е ясно.

filmatoplo написа:На изхода на котела , от него излиза гофре -мушкам там патрон сензор на термометър с изнесен сензор , ся колко е точен , и на пипане не пари димоотвода , а изходната тръба за водата пари повече .Сега -горелката гори в предна долна камера , пламъка отива в предна горна камера , по тавана топлото отива в задна горна камера , след това се спуща в долна задна камера , минава през един отвор и влиза в долната част на голяма риза с 6 броя димогарни тръби с турболатори , след това прави една малка еска и напуща през димоотводаБраво, за пореден път се доказа, айде нека не съм постигнал резултат .Признавам си , бях забравил че Атмос 50 комби има този топлообменник с тръбите и турболаторите
, като отворих да почиствам и се изненадах приятно .
filmatoplo написа:Днес видях човека с 50ката , питах го за разход който е констатирал , значи от вчера студен старт към 14 часа следобед до 23 часа вечерта той я угася -е изгорила 1 чувал 15 кг или по 1,6 кг на час , като в началото работи на степен 3 ,след това мина на 2 .Днес по някое време ще монтирам и стайния тт.Голям майтап -гори колкото 20катаДобре де, защо при мен стойностите на F load са 115сек., направи ми впечатление че данните на F load са 70 секунди както при 20ката
и цифрите по формулата за степените са същите
.
geniya написа:Добре де, защо при мен стойностите на F load са 115сек.По описанието за 1 литър аз го зареждам първоначално. След като поработи го коригирам надолу, защото в огнището покрая винаги остава пепел от изгорели пелети и съответно не е необходимо чак такова голямо количество.Толкова ги засякох спрямо книжката.Шнека е 45гр. наклон и съгласно описанието за 1литър пелети излиза 115сек. така го оставих.Не знам грешно ли е?
alex_serviz написа:Кaзвa ли ти някой?:)geniya написа:Добре де, защо при мен стойностите на F load са 115сек.По описанието за 1 литър аз го зареждам първоначално. След като поработи го коригирам надолу, защото в огнището покрая винаги остава пепел от изгорели пелети и съответно не е необходимо чак такова голямо количество.Толкова ги засякох спрямо книжката.Шнека е 45гр. наклон и съгласно описанието за 1литър пелети излиза 115сек. така го оставих.Не знам грешно ли е?
Аз поне така го правя.
Иначе по повод на това ти питане от другата тема: "Сега ако ми кажеш кой е най-подходящия термостат ще е супер", понеже Лазар явно не е влизал скоро тук: Аз специално ( а и знам доста колеги, също ) ползвам Qomputerm Q 7, жичен под 50 лв. Безжичния беше стотина лв.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: