Най - вълнуващия въпрос зимно време.
krasen1 - специалист
IP ми е постоянно и разлика в цената нямам.Смени си интернет доставчика : :lol: Ти с какъв котел си?
Здравейте отново!Едно голямо мерси и от мен за съветите Ви.Отказах се от добавянето на горелка на Виадруса,ще го продам ако има кой да го купи.Спрях се на котели и горелка Greyko и тук идва следващия ми въпрос.Колко киловата да бъдат?Дали 20KW ще са достатъчни?
kalin.mirkov написа:
...съществуваща инсталация отворен тип на двуетажна къща 170 кв.м без изолация. Общо в момента отоплявам 108 кв.м със 28,5 КW радиатори, в бъдеще още 42,5 кв.м от 1 ет. и може би стълбището. Радиаторите са панелни тип 22 без термоглави.
Ще добавя термоглави на радиаторите, а догодина ще започна за изолирам къщата.
stoyanstoyan - специалист
Бих искал да попитам дали някой е мерил темп. на изход. газове при котел грейко-20кв.
nnikbg - специалист
kalin.mirkov написа:
Здравейте отново!Едно голямо мерси и от мен за съветите Ви.Отказах се от добавянето на горелка на Виадруса,ще го продам ако има кой да го купи.Спрях се на котели и горелка Greyko и тук идва следващия ми въпрос.Колко киловата да бъдат?Дали 20KW ще са достатъчни?
kalin.mirkov написа:
...съществуваща инсталация отворен тип на двуетажна къща 170 кв.м без изолация. Общо в момента отоплявам 108 кв.м със 28,5 КW радиатори, в бъдеще още 42,5 кв.м от 1 ет. и може би стълбището. Радиаторите са панелни тип 22 без термоглави.
Ще добавя термоглави на радиаторите, а догодина ще започна за изолирам къщата.
Аз отоплявам 150 м2 и бича Пелетерма на минимална мощност - 9 кВ.
p_delin - специалист
Според мен 20kw ще са ти напълно достатъчни. Аз отоплявам 150 кв. с котел 15kw. и не го затормозявам.
filmatoplo - майстор
Зависи от топлозагубите , от кпд на котел , от пелетите , но 20 клв ще са му достатъчни , в началото ще работи на макс докато затопли , след това ще свали и до 5-10 клв докато стайния термостат спре горелката .
Благодаря Ви :) Другата седмица ако всичко върви по план ще взема котел Greyko 20KW.
rosso666 - специалист
Абе вие хубаво ги хвалите тези котли на грейко,но дори и в техния сайт няма никаква информация ??!!!
Нито цени нито характеристики,каква е тази пазарна политика не знам.
stoyanstoyan - специалист
И аз това се питам,признавам цената им е доста добра,но досега никой не е казал нищо. Доколкото разбрах има вече хора които са ги монтирали и бих искал да споделят инфо ако може. Искам да кажа че целта не ми е да се заяждам,просто тази зима влизам в нова къща и ми трябва котел. Знам че има и други ,но ако това което се говори за котела е наистина така, как да не си го взема. :)
hr.hristov57 - специалист
rosso666 написа:
Абе вие хубаво ги хвалите тези котли на грейко,но дори и в техния сайт няма никаква информация ??!!!
Нито цени нито характеристики,каква е тази пазарна политика не знам.

Смешно е, но е.....факт и поражда въпроса - Грейко знаят ли,че произвеждат такива котли??.. или така им е по удобно, защото гаранцията, включая декларираните параметри се определят от производителя и той отговаря за тях, а не дистрибутора, монтажника и т.н.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: