• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
Steker - помощник
Здравейте,
Продължават моите мъки с тая врата. Значи намерих в ибей дистанционно, което е 40,685 мхз и пише че можело да клонира дистанционни с фиксиран код и е доста по евтино от оригиналното. Въпроса ми е дали ще ми свърши работа и какво трябва да направя понеже нищо не разбирам от тези неща. Снимах и платката има бутони на нея.
Ето линк към дистанционното:http://www.ebay.co.uk/itm/Henderson-Som ... 3ce459a43f

Ето и снимка на платката:https://www.dropbox.com/s/2lsq7fv4lngj3 ... 3.jpg?dl=0
Значи както се вижда има три бутона на платката TEST, LEARN и POWER. Някой знае ли как се обучава тия дистанционни в ибей пише че ще пратят инструкции ама искам да съм сигурен че ще стане. Трябва ли да се натиска нещо по платката като се обучава или само се клонира дистанционното, при положение че се клонира може би от платката не се обучава нищо. Да не взема да изтрия старите дистанционни от паметта на платката без да искам.
lz1wvm - специалист
Дори и да съвпадат честотите,не е гаранция,че ще стане(почти е сигурно,че няма да стане).За това,ако имаш 5 лева,ги дай на майстора.
:partyman:
Steker - помощник
lz1wvm написа:
Дори и да съвпадат честотите,не е гаранция,че ще стане(почти е сигурно,че няма да стане).За това,ако имаш 5 лева,ги дай на майстора.
:partyman:
Вече го поръчах така че ще пробвам ако не ще го върна. Иначе за кой майстор говориш работата и там че искат над 100 лв. , а не 5 лв.
kozl - майстор
Аз доколкото схващам, това което си поръчал трябва да запише (сканира) кода от старото и после да излъчва записа.
Приемника не би следвало да се обучава.
Джъмперите според мен са за промяна на кода, за да не се случат две устройства в общ обхват с еднакъв код. При това джъмперите на приемника и всички ДУ към същия приемник трябва да са наредени еднакво.
Но пък се чудя, защо на снимката на платката не се виждат джъмпери :?
Дори ако джъмперите служат за припознава не на ДУ, пак не следва да обучава приемника, защото кода на старото ДУ и на клонинга ще са еднакви, а приемника не би следвало да ги разграничава.
Steker - помощник
kozl написа:
Аз доколкото схващам, това което си поръчал трябва да запише (сканира) кода от старото и после да излъчва записа.
Приемника не би следвало да се обучава.
Джъмперите според мен са за промяна на кода, за да не се случат две устройства в общ обхват с еднакъв код. При това джъмперите на приемника и всички ДУ към същия приемник трябва да са наредени еднакво.
Но пък се чудя, защо на снимката на платката не се виждат джъмпери :?
Дори ако джъмперите служат за припознава не на ДУ, пак не следва да обучава приемника, защото кода на старото ДУ и на клонинга ще са еднакви, а приемника не би следвало да ги разграничава.
Мерси и аз по пътя на логиката мисля , че трябва да не се обучава платката. Продавача ме увери , че няма да има проблем доколкото може да му се вярва. На въпроса как се клонира кода ми прати този клип :
https://www.youtube.com/watch?v=JXNetkDti1M

Надявам се да стане ще пиша какво се случва другата седмица, като дойде.
lz1wvm - специалист
Steker това дистанционно,работило ли е някога с този приемник.
Steker - помощник
lz1wvm написа:
Steker това дистанционно,работило ли е някога с този приемник.
Да работят си всичките 5-6 дистанционни, моето и на съседите с този приемник. На приемника пише endress imperial 525
  • 1
  • 2

Тема "Дистанционно за гаражна врата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: