amxcs написа:Немската масичка аз си я купих преди време и даже май споделих първи впечатления. Общо взето отне ми доста нерви и изхабени дъски докато я настроя да реже право. Немецът твърди че това е защото зегето ми е криво. И по принцип е прав - аз виждам че равнината на ножа не е успоредна на основата на зегето и примерно ако се водиш по маркера който е сложен в средата (точно пред ножа) ще режеш накриво. Затова когато режа без масичката, никога не гледам маркера, а само самия нож да върви по разчертаното.
Имам и зеге и се чудех дали не мога да си сглобя подобен плот https://www.youtube.com/watch?v=rC8Ptru ... re=related
Масичката - най-накрая я настроих (нацелих ъгъла под който да затегна основата на зегето спрямо страната на масичката и нарязах някъде около 60-80 броя летвички с ширина 0.5х1см и дължина 15-20см. Много добре станаха, на око с перфектна успоредност на ръбовете.
В кореспонденцията немецът упорито твърди че ако си взема хубаво зеге, само ще го стягам успоредно на масичката и пей сърце... няма да има нужда от донастройки. И може би е прав и ще си взема една малка Макита като се навия. (имам все още едно малко съмнение обаче)
Сегашното зеге ми е Блек'н Декер.