• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Антония - специалист
Носеща е, уви :lol: Иначе смятай дали нямаше да я сполети съдбата на посестримите й :pal: Защото сега кухнята е широка 2 метра, което означава шкафове само на едната стена. Ако нямаше стена, щях да направя барплот, столчета, али-бали, съвсем красота да стане.

prascho, като човек с къща (и, предполагам, доста повече квадратура на разположение) ти е позволено да хабиш пространство за коридори и стени :wink: Ама ние с гайдите... трябва да организираме пространството максимално опростено, ако не искаме да се задушим от липса на въздух и светлина.
prascho - майстор
:thumbs: шегувах се разбира се. Къщата не е моя.
Антония - специалист
В момента се опитвам да убедя мъж ми да не слагаме врата към кухнята, а да оставим арка -- нося вода от н-найсет кладенеца, всички йезуитски номера му прилагам, а той още не е поддал :lol: Ама може би скоро ще падне. Писна му да ме слуша и почна машинално да отговаря "Да, добре, както кажеш" и даже вкарва някое и друго "Много добре си го измислила", симулира, че ми обръща внимание на приказките :) Та покрай някое такова негово изключване... мисля, че ще успея да прокарам идеята :lol:

prascho, разбрах теее :razz:
desss - специалист
докъде я докарахте :-D
Антония - специалист
Ох :)

Водопроводът и вграденото казанче са готови. Успях да измисля маневри, с които всички тръби бяха скрити, коминът беше намален почти двойно и няма да имам ревизионен отвор с пластмасов капак -- голяма битка беше, по едно време тропах с крак даже. В неделя почват изравняването на пода на банята, че прилича на минно поле в момента. Избрала съм душ кабина, 100х80 см, закалено кристално стъкло 10 мм, без корито, без душ панели, максимално изчистена. Отваря се по много интересен начин, вратата леко се повдига на едни специални панти, за да не застъргва по пода. Харесва ми много. Все още нямам тоалетна чиния и мивка, главно защото не успявам да си избера шкаф за под мивката. Искам го конзолен, точно 40 сантиметра дълбок (толкова ми е мястото), а се оказва, че това било нестандартен размер. Oh, well, ще го мисля още малко.

Електрото е готово -- имам всички контакти на света :) Осветлението в хола го направихме на два кръга, преместихме ключовете на удобни места, сменихме таблото.

Поръчах входна врата от Солид 55, ще я монтират между 24 и 27 март. Кухнята пък идва на 20 април. Не съм поръчала още шкафовете за хола, защото си променям концепцията на всеки три минути. Много ми е сложно да взема решение, защото хем искам да има минимум мебели, хем осъзнавам, че все някъде трябва да прибера всичките ни вещи. Имам още малко време да го помисля, та запълвам времето с четене на списания, ровене по мрежата и драскотене на някакви мои си чертежчета... да видим дали ще вземе да ме осени случайно някоя муза :)

Всъщност най-големия ми проблем е в подбора на цветове за стените -- не мога да го измисля пустия латекс и това си е. В момента целият апартамент е боядисан в много приятно блеееедо жълтичко. С което по принцип съм ОК, обаче... нали мебелите ми ще са светли, на този фон ще стоят направо камуфлажно. Пък не обичам тъмни или ярки цветове на стената. И съм в тупик. Чудя се дали в някой магазин за боя нямат декоратор или някакъв подобен разбирач, който да ми помогне да подбера цветова схема?

Бяха ме предупредили, че за 1 месец няма начин да го направим ремонта. Не е така. Напълно е възможно всичко да се случи за 4 седмици, ако не се налага да ходиш на работа междувременно и майсторите ти са на разположение. Нашите майстори се оказаха търсени и ни позабавиха. На два пъти пък се наложи да отлагаме някакви работи, защото аз не съумях да се организирам и да купя необходимости разни. Да не споменавам как на мъж ми наистина му се удвои работата и той почти не участва в разправиите, избирането, решаването... Да е жив и здрав брат ми, който ми оказва ОГРОМНА помощ -- дава съвети, наблюдава всичко да е направено качествено, даже иззида двете врати перфектно. Ужасно ми е съвестно, защото има само един почивен ден (неделята) и вместо да си почине, идва да помага, обаче истината е, че без него съвсем доникъде щях да съм. Трябва да му се реванширам по някакъв начин :)

И така. Другата седмица съм на Стройкото, казаха ми, че щяло да има специални оферти за кухненско оборудване (комплект фурна + котлони + абсорбатор + боклукомелачка с някаква отстъпка). Да видим какво ще измислят, че хем ми се иска да взема Бош, хем като видя цената и ми става зле. Парите наистина летят със страшна сила. Засега все още сме в границите на разумното, не сме надскочили твърде много предварителните разчети, ама като гледам как вървят нещата... Здраве да е, пари се изкарват, важното е накрая да сме доволни от постигнатото.

И чета почти всеки ден форума, но обикновено съм толкова уморена, че нямам сили да се обадя :) Знаеш как е по време на ремонт :wink:
desss - специалист
що бе, аз съм с Бош и цените поне тук във Варна бяха почти като на останалите марки. е, естествено уредите на промоция :-D само фурната ми дойде малко скъпичка, 1090 :|
айде успех по-натам, и ни дръж в течение :-D прави и снимки, че аз нямах нито време, нито желание, затова имам само на завършеното :roll:
prascho - майстор
Какво стана със сухия под?
Антония - специалист
desss написа:
що бе, аз съм с Бош и цените поне тук във Варна бяха почти като на останалите марки. е, естествено уредите на промоция :-D само фурната ми дойде малко скъпичка, 1090 :|
айде успех по-натам, и ни дръж в течение :-D прави и снимки, че аз нямах нито време, нито желание, затова имам само на завършеното :roll:
Лошото е като почнат да ти размахват разни оферти под носа -- "За цената на една фурна Bosch получавате и фурна, и котлони от Samsung". Самсунг по принцип не са кофти марка, макар и да са от по-нисък (в сравнение с немските брандове) клас. И изкушението е голямо :)

Иначе снимам... главно разрушения :D Ето как докарахме вграденото казанче, въздуховоди и водомерите:

Изображение

Водомерите са изведени над казанчето, което ще бъде скрито в ниша. Тази ниша не е затворена отгоре с някаква постоянна конструкция, а с дървена полица (като рафт в библиотека например) -- когато трябва да се отчитат водомерите полицата просто се повдига. А когато си е на място отгоре й стои я ваза с цветя, я някоя и друга книга :)

Въздуховодите, до които успяхме да стигнем, бяха сменени с пластмасови тръби и успешно сгъчкани по-близо до стената. Дупките в тухлите зад тях ще уплътним с вата или нещо подобно, че иначе се чува как свирят тръбите в банята на комшиите. А това не е от най-приятните звуци на света. Кабелите, дето стърчат от тях, са за вентилатор Cata с датчик за влага. Един приятел се кълне, че бил супер добро решение, а и по мрежата само положителни отзиви четем. Сифонът е Viega с регулираща се височина и някакви клапани. И не, няма да дам 500 лева за ACO, та каквото ще да стане. Не че ги нямаме тези пари, просто съм уверена, че цената е ужасно надута и правят клиентите на маймуни. От принципни съображения не пазарувам при подобни неуважителни условия :)
prascho написа:
Какво стана със сухия под?
Следващата седмица, след като свършим с мръсотията по пода на банята. Май-май ще платя на една фирма да го направи, че аз сама не мога, а няма кой друг... Здраве да е :)
desss - специалист
що 500 за сифона бе, аз дадох 330 мисля за 87 см, нещо такова. а за Бош...кви са тея самсунги, иди направо в представителството, продават само и единствено Бош и Сименс :) имат и отстъпки като взмеш няколко неща
Антония - специалист
На мен ми поискаха почти 500 лева. А и 300 да бяха -- според мен пак е много за един нищо и никакъв сифон. Да, по-симпатичен е на външен вид, ама не чак толкова :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: