Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
на този пускател понеже бубината е 220V мога да я захраня от едната фаза и нулата.И ако не взема точно този,да търся ли друг с параметри като на този?
Бобината му е на 220V Точно така може да търсиш и друг,с тези параметри и даже за по-голям ток, но обхвата на тока на термичната защита трябва да е като на този.
Желая ти успех!
markov_75 - специалист
ОК.Жив и здрав да си! :supz:
moimoimoi - майстор
бобината може и на 380 волта да е
така при липса на някоя от двете оперативни фази пускателя няма изобщо да включи,един вид по надежна защита се получава така
естествено ако ти изчезне фазата която не се ползва за оперативна се надяваш термо защитата да изключи
fikata - майстор
Хайде да не объркваме човека с кое оперативно напрежение на бобината да търси пускател 220V,380V...или 24V за по добре.
Достатъчно е да знае,че пускателя вътрешно е опроводен според напрежението на бобината и е необходимо на входа на пускателя да подаде кабел за 3х380V плюс нула, а от изхода на пускателя да захрани клемната кутия на двигателя с 3х380V, а нулевия проводник да го свърже към съответните клеми като защитен проводник, както към металния корпус на двигателя, така и към металния/ако е такъв/ корпус на пускателя.
Значи при бобина на 380v няма да има проблем.А ако а на 220v трябва ли да я захранвам с една фаза и нула,или този вид пускател са само за монофазни машини?
fikata - майстор
markov75 написа:
Значи при бобина на 380v няма да има проблем.А ако а на 220v трябва ли да я захранвам с една фаза и нула,или този вид пускател са само за монофазни машини?
Нищо няма да захранваш.
Повтарям,че пускателя вътрешно е свързан /опроводен/. Захранваш го на входнити му клеми с четирижилния кабел/три фази и нула/, а от него изкарваш към двигателя пак четирижилен/три фази и нула/.Свързането на бобината е изпълнено фабрично вътре според напрежението й /380 или 220V/
Хайде да не объркваме човека с кое оперативно напрежение на бобината да търси пускател 220V,380V...или 24V за по добре.
Достатъчно е да знае,че пускателя вътрешно е опроводен според напрежението на бобината и е необходимо на входа на пускателя да подаде кабел за 3х380V плюс нула, а от изхода на пускателя да захрани клемната кутия на двигателя с 3х380V, а нулевия проводник да го свърже към съответните клеми като защитен проводник, както към металния корпус на двигателя, така и към металния/ако е такъв/ корпус на пускателя.
Draganov - специалист
markov75 написа:
И в двата случая няма да имаш проблем.Бобина 380V се захранва от 2 фази ( междуфазното напрежение е 380 V ).Бобина 220V се захранва от коя да е от трите фази и нулата (линейното напрежение е 220V). ПВ-то се продава опроводено,просто си вържи входния и изходния кабели,както ти е написал fikata.
P.S. fikata пак ти го е написал....действай.Впрочем какви гранули правиш,ако не е тайна?Пелети ли?
Разбрах,И последно да попитам,като си взема пускател със защита 12-18А както ме посъветва колегата по горе,на колко да я настроя,понеже съм виждал че защитите имат такава настройка.
Draganov написа:
markov75 написа:
И в двата случая няма да имаш проблем.Бобина 380V се захранва от 2 фази ( междуфазното напрежение е 380 V ).Бобина 220V се захранва от коя да е от трите фази и нулата (линейното напрежение е 220V). ПВ-то се продава опроводено,просто си вържи входния и изходния кабели,както ти е написал fikata.
P.S. fikata пак ти го е написал....действай.Впрочем какви гранули правиш,ако не е тайна?Пелети ли?
Правя си гранули за зайците,пелети още не съм пробвал че досега машината ми бе с монофазен двигател.
fikata - майстор
Защитата я настройваш на около 14 - 15А

Тема "Питане за трифазен двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: