• 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
Да се похваля днес монтирах безжичен стаен термостат SALUS, е това е друга бира :rock: , като се сетя в една друга тема за горелки колко щуротии за стайните термостати написах.Термостата и горелката се държат супер и засега съм много доволен. :drinkers:
filmatoplo - майстор
Честито :) -върти ли се вятърната мелничка на дисплея , аз само такива монтирам , в БГ Терм Бургас се чудят какво ги правя тези термостати :? , само аз ги купувам :lol: .
geniya - специалист
Върти се, върти се :supz: Чудих се между Computern Q7 и Salus-a, дано не съм сбъркал. :lol:
Абе Филме, като работи горелката на Р2 и Р1, колко трябва да са показанията на дисплея на светломера, при мен са на Р2 около 140-150, а на Р1 са 100-120?
filmatoplo - майстор
:) Менят се показанията спрямо различните пелети , на Р3 стигат 175-180 , като гледам да не мърдам от заводския вентилатор да не покачва температура много в комина -ползвам само дървесни пелети клас А 1 .Освен осветеността се гледа цвета , чистотата и формата на пламъка , но това за по опитно око.Имах случай -пелетите се разгарят по бавно и времето определено в контролера в секунди се оказваха недостатъчни да регистрира пламък и изписва Липса на пламък , вдигам малко времето за разгаряне и намалям малко цифрите за осветеност и готово , заводско беше за 10 секунди трябва да регистрира осветеност 90 , да ама за това време пламъка е още на 70 :wink: .Така че иска още да се учи , казвам ви го за да не хулите продукта ако ви се появи това нещо .Случва се и друго , при секунди Load 1,5 примерно нa P1 пуща малко пелети , и когато горелката преминава от Суспенд към Р1 5 пелетчета не са достатъчни да запали наново , така че и това си тествайте при настройки :wink: .Има още много други работи които си запазвам в тайна .
geniya - специалист
Днес като поработи със стайния термостат ми се случи нещо странно.Слизам да видя как е положението и виждам изписва на дисплея Temperature и прочитам в книжката, че е аларма за прегрян котел :shock: Как да е прегрял като работи около час и изключи по стайния термостат?Чудя се дали не е от настройката на вентилатора за suspend, защото настройчика го бе сложил на 0%.С тези 0% при suspend да се получава тлеене на пелетките и да нагряват датчика на тръбата за 80oC и да дава аларма за прегряване???Сега вентилатора за suspend го сложих на 3%, как трябва да е оптимално ако не е тайна, де? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз слагам 5%, ама то зависи и от тягата на комина
filmatoplo - майстор
:? Нямал съм такова загряване до сега , зад горивната камера всичко седи студено , сега ако кажеш че в суспенд ти пуска и пелети и вече не знам :wink: .
geniya - специалист
Не съм кaзaл, че пускa пелети в съспенд.по упътвaнето при спирaне от стaйния термостaт трябвa дa изпише termostate, зaтовa ме учуди и попитaх от къде може дa причинaтa дa изпише temperatura.не вярвaм дa се е нaгрялa тръбaтa зaщото пелетите тлеехa в кaмерaтa и нямa кaк дa се нaгрее тръбaтa.може дa е софтуерен бъг нa моменти.ще видим зaнaпред.
filmatoplo - майстор
По принцип може да се нагрее и назад , както каза Лазар -ако няма тяга , или по друга причина погори назад към малкия шнек , пускаш му малко вентилатор и следиш отново да не се получи прегряване :) .
  • 1
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: