• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
judas - специалист
Резнах с флексчето вратичката на Виадрус-а и боднах горелката. Пелетите са от бук с кората и не съм доволен от резултата.
Със средната решетка не можа да дигне 60 градуса. Сложих голямата решетка и докара докъм 70 градуса, но сега навън е 15 градуса. Ще пробвам с чамови и ще споделя.
filmatoplo - майстор
В момента се топля с горелката , тягата на комина ми е малка въпреки че горе на комина мерих вътрешен отвор 32/39 см висок над 10 м , на калкан има друга сграда която засенчва комина ще трябва удължение :wink: .Та без тяга не може да работи с малката решетка , работи на средна сега -държи 50 градуса , тоест Притито ми не работеше и преди добре на дърва с този комин , имам на близо друг комин ама трябва да местя печка и тръби :wink: .Направил съм иначе всичко -бункер с капак ,външна обшивка на горелката , капак отпред , всичко е боядисано с черен термо мат лак .За сега гори по кило на час и става мн топло .
wankata7108 - специалист
дай повече инфо с какво Прити си котел или камина и колко киловата му е водната риза
wankata7108 - специалист
от тестовете които аз направих с горелката мога да дам информация за разход на пелети но трябва да я тествам и в кучия студ за да видя как ще се справи
ttttttd - специалист
Работа на горелката с новия комин.Извинявам се за качеството на клипа от телефона на бързичко е.

https://www.youtube.com/watch?v=XZZ8iYwsxxc

Комина е Ф130 изолиран.Горелката работи след достигане на 80 градуса на почти затворена клапа на комина без запушвания и пушеци.

Прикачен файл

Снимка0288.jpg

Прикачен файл

Снимка0284.jpg
filmatoplo - майстор
:) Днес си удължих комина с 60 см , с удължаването тягата му се подобри , комшийската сграда ми го засенчваше :x , сега горелката работи мн по добре .Абе как ги палите вашите -аз нагрявам с газова горелка и по едно време леко бухва и поема да работи , изглежда при нагряването образува дървесен газ който се запалва и поема да пъпри вече , ако има друг метод -кажете ми.
ttttttd - специалист
Проблема сега ти е заради топлото време.Поради тази причина при заустването на котела съм си оставил тройник и тогава в комина.Отварям му капачката пускам горелката за 20тина секунди да гори в комина.Затварям и след това запалвам горелката.Цялото запалване трае около минута и половина това е.Може би при зиданите комини времето за подгряване сега в топлото време може да е и две минути но това гарантира бръз старт и качествена работа на горелката още от самото начало.

filmatoplo: Та сега да те питам защо не качваш сега клип след като си направи и ти.Щото доста плачеше в началото и питаше защо не качват колегите КЛИПЧЕТА И РАЗЯСНЕНИЯ.
filmatoplo - майстор
Нямам камера- счупи се :) , телефона ми и той няма камера :wink: , след това пробвах преди години -не мога (не успявам ) да кача снимки тук :? :) .Имам гениални изработки по отопление но уви няма да бъдат видяни :? .Теста мина добре , вече има тяга и не пуши печката , сега си изгаря горивото докрай без да пропуши от отворчетата под бункера :) .Забелязвам едно нещо не знам дали трябва да е така -тази ламаринка под решетките (делител ли му викате ) в задния край е по дълга с 1,5 см зад нивото на задната решетка , на чертежа гледам че са равни , а при мен е по дълга , там се трупа пепел и пречи на пелетите да светят и горят , ако е по къса -пепелта ще пада и ще отлита в печката :? мисля да я намаля и да стане перфектно горенето .
ttttttd - специалист
Делителя ще го намалиш като по наклонената решетка плъзнеш една пластинка и отбележиш с нея точно до къде,това първо.Разбрах,че Станката ти я е изработил.За това от предното гребенче с шублера изваждаш разстояние от делителя до като не остане 2,5см към наклонената решетка.Правиш нови прорези с диск за рязане от старите по дебелите те са точния размер и там слагаш гребенчето.От горе парче и черна ламарина ще ти свърши работа за да затвориш пространството между втората позиция на гребенчето и първата.Вкарваш кошничката до положение гребенчето да е наравно с отвора за подаване на пелетите.Гарантирам ти,че на Притито никога повече запушвания няма да имаш.ТЕСТВАНО Е НЯКОЛКО ПЪТИ НА РАЗЛИЧНИ МОДЕЛИ
filmatoplo - майстор
И на мен ми се стори че делителя е голям , и разстоянието от долните ръбове на решетките е голямо , поема голямо количество пелети и трудно пали -докато пробие този пласт пелети , делитела сега е 5 см , а разстоянието между решетките долу е 4,5 см .Значи трябва да направя разстояние долу между решетките 2,5 см , и широчината на делителя ще стане и тя около 2,5 см . :)
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: