• 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
hidrazin - майстор
Зависи колко е угнила. Ако е доста прясна се слага сега. По-добрият вариант е да си вземеш напролет добре угнил тор.
:partyman:
iavor - специалист
Благодаря hidrazin ! Остава за пролетта.
hidrazin - майстор
Като купуваш тор, гледай да е добре угнил и по възможност овчи.
Аз всяка година се заричам да не слагам оборски тор ама все оставям спирането за следващата година. :-D
С торта си внасяш и много семена на плевели и после си скубеш косата какво да ги правиш.
То не че семената не се разнасят и от вятъра де ама ние сами им помагаме.
По-добра е торта от червените червеи ама идва малко скъпа. Или от компост.
iavor - специалист
" По-добра е торта от червените червеи ама идва малко скъпа. Или от компост." Може би няма да е толкова скъпо в моя случай защото е само за 16 кв.м. Знам ли ? :?
hidrazin - майстор
Е да. За оранжерия и за такава площ мисля че е оправдано. Не съм ползвал ама има добри отзиви. Ще взема напролет и аз да купя за проба.
iivanov - майстор
Имам вземане-даване с такива червеи и торта им,та отговорно ви заявявам,че семената ще са ви най-малката грижа.Ще вкарате попови прасета,мокрици и други гадове.За избягване на последствията от това ,убивам жито,като го запарвам и му слагам би 58 ,след което го зарявам с фрезата.
hidrazin - майстор
:? То попови прасета съм си вкарвал и с оборска тор. Никаква грижа. :-D По ми е интересно как е като тор и дали си заслужава.
Това с житото и БИ-58 го практикувам от много години. Само дето към житото и БИ-58 слагам и 1-2 супени лъжици олио.
Олиото се смесва с препарата много добре и не позволява дъжда или поливната да го отмие от житото. Просто така му се удължава срока на действие.
Andri01 - майстор
По горе четох,че един от начините за обеззаразяване е пръскане с син камък ?Мнения,препоръки? мястото е малко-около 80кв.м. Садят се домати,краставици,тиквички,лук... Или е по ефикасно да се пръска с препарат някакъв / Б58/?
iivanov - майстор
hidrazin написа:
По ми е интересно как е като тор и дали си заслужава.
Не си заслужава.Това,което ти го продават,всъщност е 1/3 тор с пръст. :-D иначе концентрата си е най-обикновена тор, произведена от най-обикновени кравешки л..на.
nikolson - майстор
Пресният оборски тор се ползва(ше) в парници. Отнема се горния слой пръст, насипва се тора и се засипва с пръстта. През зимата процесите на ферментация/гниене освобождават топлина и помагат на растението да развие корена и пазят при замръз. Съответно, азота от урината се разгражда в почвата и тори. Овчият/козият тор е предпочитан, защото няма несмлени семена, както при кравешки, конски, магарешки, но се намира по-трудно. Поповите прасета са си торни насекоми и, колкото повече естествен тор има, толкова повече се въдят.
  • 1
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: