• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
intel core - специалист
Имам още едно ПС захранване(по-тежички и е с TL494),него мисля да го мъча до 16в.Ако намеря нещо марково като Fortron и други известни могат ли да се изкарат стабилни 21-22в?От години работя с работна лампа.
hidrazin - майстор
Не се хвърляй на маркови. Имат прекалено много защити и са трудни за преработка. По принцип държат понякога до към 25V ама божа работа.
Гърмели са ми и още към 18V. На онова какво му е гръмнало? А смени ли му кондензаторите с такива за по-високо напрежение?
http://gzip.ru/home/reguliruemyj_blok_pitanija_atx.htm
:partyman:
intel core - специалист
за работните напрежения на кондензаторите се съобразих още от началото.С мултицета не хващам нищо изгоряло.На 7 краче напрежението е 1,94в,а на 8 краче е 1,37в.Тези напрежения не трябва ли да са еднакви,при разкачени R29,R33,R34,R37.На Т2.1 никакво напрежение не хващам.
petrov_belota - специалист
Като включиш нормално компютърно захранване в контакта е нормално да не тръгне. От дебелия сноп проводници, които излизат от захранването намираш черен и син или зелен и черен или син и зелен и ги окъсяваш (може да има и друга комбинация, за да запали - зависи от захранването). Ако не ти трябват мн А, защо не отидеш от някой битак да си вземеш някое захранване я от монитор или телефон има ги по 5 А на 12 V иии са толкова леки, че можеш да си ги носиш и в джоба :)
Извинявай ако не съм ти разбрал въпроса :)
intel core - специалист
относно запалването е закон зеления кабел към маса,няма друга комбинация.Ако ми трябваха стабилни 12в изобщо нямаше да пускам тази тема,прочети коментарите и ще ти стане по-ясно каква е дилемата.
hidrazin - майстор
intel core написа:
относно запалването е закон зеления кабел към маса,няма друга комбинация
Не бъди толкова сигурен. Има захранвания за компютри в които .... няма зелен кабел. :lol:
Прикачен файл:
pinout.png
pinout.png (30.73 KиБ) Видяна 2026 пъти
Деца. Какво да ги правиш? :?
:partyman:
  • 1
  • 2

Тема "ПС захранването трябва да го лъжа за да се включи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: