• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Няма страшно , понеже не съм пред твоята горелка да и прегледам настройките , ще гадая малко , може по време на умуването да напиша някоя глупост но бързо ще игнорираме после това като открием кое не наред -по скоро кое трябва да се пипне по настройките :wink: .Първо да ми кажеш в режим Аuто къде имаш отметка ,и в Addons Aktivation .прегледай този датчик за температурата в корпуса от белязан на клемореда с RB къде седи -да не се допира до нещо топло (започнаха глупостите но провери всичко) :wink: .Ако ползваш включване на радиаторната помпа през горелката провери дали Set temperature е по високо от CH Setup .
geniya - специалист
В Addons Activation e отметнат CH pump и thermostat.Вътрешния датчик за BB Alarm, който е монтиран на тръбата си е наред, не се опира никъде, тръбата беше студена.Всичко по опроводяването вътре и другите работи е наред.В режим AUTO е отметната CH pump.
Да, използвам горелката да ми включва помпата, CH pump е на 38оС, SET Temp Range e от 35оС до 75оС.Настроената работна температура на котела е 46оС.
Последна промяна от geniya на нед окт 12, 2014 9:20 pm, променено общо 1 път.
alex_serviz - специалист
n.ganev написа:
СУПЕР!!! В първият удобен случай ламарината е поставена / 4мм /.
И аз ще го пробвам! Благодарности на filmatoplo за идеята! :)
А, ти пусна ли си Грейкото на твоя котел?
LazarGanev - "Велик майстор"
filmatoplo написа:
Ако ползваш включване на радиаторната помпа през горелката провери дали Set temperature е по високо от CH Setup .
Точно това е geniya! Настрой си температурата на котела на 80*С, както е по заводски настройки или на 75*С, но не по-малко от 70*С. Ако нямаш термовентил на котела това 38*С включване на помпата е много ниско!
Аз също оставям някои клиенти да си монтират горелките, но после задължително ходя да ги пускам и уверявам Ви има смисъл от това - Ленин ли беше казал "Доверять, но проверять!"? Четири очи виждат повече от две. Пресни случаи о последните пускове - обърната посока на помпата, запушен филтър на помпата, помпата вързана към НЗ контакт на термостата, фаза вместо нула на замасяващата клема на контакта (перна ме яко като се допрях до котела) и последния случай от днес - абсолютно запушен комин след над 10 години неизползване :cool: . Така че - тук може всичко да си говорим, уважавам знанията и уменията на всеки от пишещите и четящите тук, имам клиенти, които се ровят повече от мен и са по- на "ти" с електрониката (здрасти Ники :wink: ), не искам да обидя никого, но не приемам за нормално по време на гаранция експерименти с хардуера и софтуера. Може и да не съм прав, но смятам, че тези въпроси с които се мъчиш сега трябва да мъчат твоя инсталатор/сервиз, това си е негово задължение :?
Последна промяна от LazarGanev на нед окт 12, 2014 10:16 pm, променено общо 1 път.
geniya - специалист
LazarGanev написа:
filmatoplo написа:
Ако ползваш включване на радиаторната помпа през горелката провери дали Set temperature е по високо от CH Setup .
Точно това е geniya! Настрой си температурата на котела на 80*С, както е по заводски настройки или на 75*С, но не по-малко от 70*С. Ако нямаш термовентил на котела това 38*С включване на помпата е много ниско!
Аз също оставям някои клиенти да си монтират горелките, но после задължително ходя да ги пускам и уверявам Ви има смисъл от това - Ленин ли беше казал "Доверять, но проверять!"? Четири очи виждат повече от две. Пресни случаи о последните пускове - обърната посока на помпата, запушен филтър на помпата, помпата вързана към НЗ контакт на термостата, фаза вместо нула на замасяващата клема на контакта (перна ме яко като се допрях до котела) и последния случай от днес - абсолютно запушен комин след над 10 години неизползване :cool: . Така че - тук може всичко да си говорим, уважавам знанията и уменията на всеки от пишещите и четящите тук, имам клиенти, които се ровят повече от мен и са по- на "ти" с електрониката (здрасти Ники :wink: ), не искам да обидя никого, но не приемам за нормално по време на гаранция експерименти с хардуера и софтуера. Може и да не съм прав :?
Лазаре, незнам какво да ти отговоря.Ако го направя на 70оС температурата на котела, то грешката на датчика Pt1000 който е вързан към горелката ще ми заври водата :x При 43оС по горелката водата е 52оС, в стаите 25,5оС, ако го направя по твоите съвети на 70оС, трябва да спя на отворени прозорци, да доливам вода в системата :-D :-D :-D :-D :-D Нали не ми говориш на сериозно???
Как си я мислиш тази работа с моята преоразмерена система?Нали затова сме европейци и използваме контролирани горивни процеси с които да пестим енергия.В цял свят вече се стремят да използват нискотемпературни инсталации с високо КПД, а тук 70оС та даже и 80оС :x :x :x Може и да бъркам, трябваше да си сложа по 2глидера в стая и да бумкам 85-90оС
ЕДИТ:
В интерес на истината ще променя температурата на котела на 80oC, той така или иначе няма да ги достигне защото термостата ще го спре и да видим грешката ще я изплюе ли?
Благодаря на Филма и Лазар за съвета.
damyaniq - специалист
filmatoplo написа:
Колега погледни снимки на котела на страница 14 от тема -Фероли сън и микро , дадени от Алекс и виж как седи положението , в бункерния отсег се поставя една ламарина която да прегради и пренасочи пламъка който ще бъде вертикален с горелката Грейко , така Юнкерса ти ще стане 5 ходов , а не 3 ходов -успех . Заглавие: Re: Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и....... .На снимките тази ламарина я няма -отсека където трябва да се монтира преградата е с номер 1 , преградата се поставя вертикално и насочва газовете нагоре , като преградата трябва да започва от дъното и да е по къса 10 санта преди да стигне капака -за да има от къде да минат газовете и да завият надолу и да отидат вече в ризата :wink: .Разстоянието в бункера за пламъка над горелката да е по голямо , а разстоянието между ламарината ризата може да е и 5 санта -въпрос на преценка , отначало не фиксирай ламарината докато не минат тестове и се избере най подходящо положение и после ще ми благодариш за съвета .Капака се нагрява доста , постави му лист каменна вата отгоре .http://atch/?v=Ec5yQWqf4ts
Благодаря,колега! Съвета ти е супер,като дойдат майсторите да монтират горелката ще обсъдим съвета ти но не разбрах може ли да се монтира главата на горелката по навътре да мине напред към ризата да не е в бункера Колкото по напред запаля огъня толкова по малко пуши при запалване и тягата е по добра това ме кара да мисля че по добре ще работи ако горелката е изнесена по напред Благодаря ти много за отзивчивоста и ценните съвети
filmatoplo - майстор
:-D Така така , нека си разсъждаваме на глас полезно е , аз ви предупредих за това че размислите ни ще изглеждат като глупости :supz: важното е да стигнем до проблема , който за мен си е гадаене от разстояние с не пълна информация -ами горелката не е пред мен .Всичко ще се реши предполагам утре с -телефоно а бургас -тоест обаждане в Грейко :) господин Гений си е с правото да получи читав продукт най малкото настроен от компетентен инсталатор :wink: .
Последна промяна от filmatoplo на нед окт 12, 2014 10:39 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
geniya, ще ме извиняваш, не искам да споря, само ще вметна някои доводи:
- стайна температура не се регулира чрез температура на водата в котела - това е смешно
- това не ти е нискотемпературен кондензен газов котел, а котел на твърдо гориво, за който не е здравословно да работи при температура НА ВРЪЩАЩАТА в котела вода по-ниска от 55*С
- като са преорзмерени радиаторите, нямат ли вентили за притваряне? Ако няма - постави!
- този стаен термостат за какъв чеп го сложи вчера?
- като зададеш температура на котела 70*С, това е гранична температура, при която той изключва, работната е с около 10 градуса по-ниска - научи логиката на работа на контролера, щом смяташ да го бъзикаш!
- и последно - можеш да го настроиш така, че при зададена температура на котела 80*С, той да не вдига повече от 50, но както казах, това не е здравословно за котела. Ако искаш в радиаторите 40*С - има много начини да го направиш, без да караш котела да работи на тази ниска температура!

П.П. Сега се сетих, че май този надпис temperatura излизаше при 85 или 90*С, но както казах този въпрос трябва да терзае твоя сервизен, а не тебе :)
geniya - специалист
Привет и на двама Ви, проблема ми е да разбера откъде идва този надпис temperature, който не трябва да излиза на дисплея!Според мен няма място за спорене за Твр.вода.мин.=55оС, което ако е така означава загуба на енергия да не трупал котела конденз, голям праз, че ще му скъсим живота с някоя година.Ами за да я вдигам всеки ден ненужно тази Т това не е ли загуба на енергия.Мисля, че всеки сам решава как да си кара котела, колата, какво да яде и пие, дали да си слага термостат или не, нали?Май е ненужен спор... :drinkers:
filmatoplo - майстор
Здрасти , сега като ти гледам дисплея , видимо вс е наред без надписа :? който не би трябвало да се показва без прегряване или объркване на някои настройки :? , с правото си да звъннеш тук там и да попиташ ,по скоро по добре .
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: