• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ttttttd - специалист
Да точно така.В сегашния момент ти взима 430грама пелети при пусковото запалване.И за това трудно ти стартира.Виж и отворите на входната тръба за пелетите дали са симетрични.При горенето през тях влиза въздух и горенето трябва да е насочено надолу не на горе.Това ще ти подскаже как си с тягата и на коя решетка трябва да си.При изгасване на горелката не трябва да остава почти нищо в нея.Ще кача снимка да видиш какво остава.
filmatoplo - майстор
В сегашното състояние , остава малко пепел при работа на самия делител отзад и запушва въздуха който трябва да обдухва пелетите да горят , после в задния край под самия делител пак остава малко пепел защото делителя като е по дълък назад -пепелта не може да достигне онова засмукване което праща пепелта в печката , като я побутна -веднага я взима .Иска си преработка :? , колегата това не го ли знаеше :wink: .Гледам сега кошничката по лесно ще ми е да преместя наклонената решетка напред и да скъся отзад опашката на делителя , над наклонената решетка ще попълня с парче ламаринка :wink: .
filmatoplo - майстор
Монолог не монолог :wink: за някой може след време да е важно -та утре като намеря време ще си сложа визьора на Притито , представлява 1 цол тръбичка с гайка и мини огнеопорно стъкълце -взех го от 1 турски котел , като срязах врата за да му сложа пелетна горелка -артиса :wink: .Като сложа визьора че мога да видя пламъка коя част от ризите нагрява в Притито , и ще преценя кое да пипна за по добър топлообмен , тоест ще сложа някоя ламаринка за да насоча пламъка да облизва по добре навсякъде преди да литне в комина :wink: -хитър съм на кой мясам :lol: .Сериозно се замислям за тест с царевица и овес , ако ще и смесен с пелети само да гори , по лошо качество е на цена под 30 ст за килограм .
filmatoplo - майстор
:) Моя проблем е решен , намалих делителя , и събрах разстоянието на решетките долу на 2,5 см , горелката запали за 10 секунди :shock: , няма го вече пушека :) работи си както по клиповете супер , още веднъж благодаря на колегата ттттттд :prayer: .
judas - специалист
filmatoplo, евала за монолозите! Аз също трябва да намаля дължината на делителя. С флекса ли го ряза?
filmatoplo - майстор
:) Обърнах кошничката на обратно и с флекса я режа , остава до края 5 мм -довърших с ножовката :wink: , сега гори дори с най малката решетка :wink: .
judas - специалист
filmatoplo, много благодаря! А решетките как доближи, премести наклонената ли?
ttttttd - специалист
Ето как трябва да изглежда кошничката при догарянето.Почти нищо не трябва да остава.

Прикачен файл

Снимка0285.jpg
filmatoplo - майстор
Така е и мойта , но от пелетите ми остава по малко пепел , и в другите горелки с тези пелети остава по малко , преди я тествах с брезнишки от миналата година -нямаше и прашинка , сега като загасне имам по 1 кибритена кутийка пепел в кошничката :wink: .
wankata7108 - специалист
колега на какво прити си сложил горелката котел или камина и колко киловата е
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: