• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
geniya написа:
Според мен няма място за спорене за Твр.вода.мин.=55оС, което ако е така означава загуба на енергия да не трупал котела конденз, голям праз, че ще му скъсим живота с някоя година.Ами за да я вдигам всеки ден ненужно тази Т това не е ли загуба на енергия.
Не е загуба, ама трябва да ти чета лекция по топлотехника, а нямам време сега
n.ganev - майстор
alex_serviz написа:
А, ти пусна ли си Грейкото на твоя котел?
Все още не съм. Имам някои битовизми за оправяне и доста ми е напрегнато на работа. В близките две седмици няма и да мога, но през това време ще следя работата на две три горелки които са ми на път. За сега се държат добре но при нас е все още топло.
filmatoplo - майстор
:) Гений -обед стана -звънна ли да питаш :? :) .
geniya - специалист
Звъннах.Имаш ЛС.
plamen_peev - специалист
Е! що пък на лични
Хасан не ели ора бе :-D
И ние искаме да знаем
filmatoplo - майстор
miloto написа:
Здравейте,някой да има инфо,какво се случва с Грейко!
Попитах ги за котела,отговориха ми че още не е готов ,след 30 дена може и да е
а за панаира,ми казаха че най вероятно няма да участват тази година!

Имаш ли вече котел с горелка :? :) .
geniya - специалист
LazarGanev написа:
- този стаен термостат за какъв чеп го сложи вчера?
- като зададеш температура на котела 70*С, това е гранична температура, при която той изключва, работната е с около 10 градуса по-ниска - научи логиката на работа на контролера, щом смяташ да го бъзикаш!
- и последно - можеш да го настроиш така, че при зададена температура на котела 80*С, той да не вдига повече от 50, но както казах, това не е здравословно за котела. Ако искаш в радиаторите 40*С - има много начини да го направиш, без да караш котела да работи на тази ниска температура!

П.П. Сега се сетих, че май този надпис temperatura излизаше при 85 или 90*С, но както казах този въпрос трябва да терзае твоя сервизен, а не тебе :)
А, сега какво ще кажеш не знам?
Изпълних заръките ти вдигна Т на котела на 70оС, помпата беше на 55оС.И какво като беше така, вдигна се температурата, жена ми и децата завряха горе, ама бързо ми простиха :lol:
Както и да е заврях, заврях ама нищо не се промени алармата пак си излиза.Клечах до горелката след като загаси по сигнал от термостата, мина от Р2, после на Р1 оттам в SUSPEND за 1час с вентилатор 5%.По време на изчакването нищо не се загряваше, нито датчика за BB ALARM в тръбата, нито някъде другаде имаше проблем всичко беше ОК.Но, след изминаването на 1час в SUSPEND вместо да изпише thermostat както е по описанието, изписа отново temperature.Най-лошото е, не ми се иска да го напиша, но и от ГРЕЙКО не знаят какъв е проблема.Убеждаваха ме да не използвам стаен термостат :axe: А ся де, откъде накъде, щом са го обявили че работи със стаен термостат, а не може да изпълнява на 100% работата по описанието, то тогава е редно да намерят решение по какъвто и да е начин. :) Посъветваха ме да проверя дали след изписване на това съобщение, при следваща команда от стайния термостат да видя дали горелката ще стартира нормално.Ако стартира добре, ами ако не?Ще видя утре сутрин. :?
Ами трябва да се пробва. Аз си мисля, че го видях този надпис, ама котела тогава вдигна много бързо над 80*С - беше запушен филтъра на помпата и почти нямаше циркулация. При тебе обаче не е така и продължавам да умувам защо става така :? Всъщност засега ти проблем нямаш, само се притесняваш, нали? Не се притеснявай, имаш 2 години гаранция!
geniya - специалист
LazarGanev написа:
Ами трябва да се пробва. Аз си мисля, че го видях този надпис, ама котела тогава вдигна много бързо над 80*С - беше запушен филтъра на помпата и почти нямаше циркулация. При тебе обаче не е така и продължавам да умувам защо става така :?
Ей, един път да си от моя лагер :drinkers: Надявам се с общи усилия да се реши проблема, защото може да се случи на всеки от Вас занимаващи се с отопление.Поне да имате опит като Ви се е случвало. :wink:
LazarGanev написа:
Всъщност засега ти проблем нямаш, само се притесняваш, нали? Не се притеснявай, имаш 2 години гаранция!
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: