• 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
LazarGanev написа:
LazarGanev написа:
Всъщност засега ти проблем нямаш, само се притесняваш, нали? Не се притеснявай, имаш 2 години гаранция!
Дано, че като знам в Булгаристан как стоят нещата с гаранциите да се надяваш да не ти се случва.Дано утре сутринта да е всичко наред, ама знам ли [-o<
filmatoplo - майстор
В крайна сметка горелката стартира ли след това, защо ще чакаш чак до утре, симулирай старт. Като вдигнеш температурата от стайния тт.
geniya - специалист
Ееее можеше не се сетих, утре сутринта ще знам и ще пиша. :)
filmatoplo - майстор
Гений за името си трябва да си по сетен, можеш ли да измериш температура на димоотвода приблизително при 60 градуса на котела, ако си под 100 добре.
geniya - специалист
filmatoplo написа:
Гений за името си трябва да си по сетен, можеш ли да измериш температура на димоотвода приблизително при 60 градуса на котела, ако си под 100 добре.
Да ти кажа честно днес когато клечах до котела, бях боднал сондата на мултицета, но тъй като няма как да бъде в центъра на димоотвода замерването не беше много коректно.Сондата беше на края на 2-то метра на розетката мушната между гофрето и розетката.Показанията на повърхността бяха на Р3=72оС, Р2=68оС, Р1=54оС бяха когато котела беше вдигнал 62оС.Направих едно "подобрение" за вдигане на КПД на котела, утре ще замеря отново като махна подобрението и ще видя разликата в Тизх.г. от което да си правя изводи.Направи ми впечатление, че при горенето имаше звук като "боботене" или "бум, бум" периодично, звука беше от гофрето.Досега такъв звук не съм чувал никога на този котел с горелката.Като при разпалване на дърва. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
LazarGanev - "Велик майстор"
Гофрето да не е от алуминиев въздуховод?
geniya - специалист
LazarGanev написа:
Гофрето да не е от алуминиев въздуховод?
Лазара, това откъде ти дойде на акъла :lol: , Иноксово гофре Ф160 2метра, преход и отново иноксово Ф130 дълго 10м в комина.Датчика е сонда за мултицет която е много тънка и успях да я мушна в прехода между голямото и малкото гофре.Горелката е стартирала нормално :) , това което забелязах е, че радиаторите са по-топли от вчера сутринта, за което се надявам, че с моето подобрение малко се е вдигнало КПД на котела.Довечера ще го махна и ще видя дали малко ще паднат градусите на водата, ще се вдигнат Тизх.г., без да пипам настройките. :)
plastkomfort - специалист
Я кажи за това подобрение на котела.
geniya - специалист
Искам да си направя простички замервания на температури тук-там, и тогава ще ми стане ясно дали корекцията има положително влияние или не.
filmatoplo - майстор
:) Радвам се че горелката работи -оти ни ошашави с твоето -temperature :hot: :lol:
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: