• 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
filmatoplo написа:
:) Радвам се че горелката работи -оти ни ошашави с твоето -temperature :hot: :lol:
И все пак е загадка защо го вади това temperature.Най-вероятно бъг в софтуера.
filmatoplo - майстор
Замери температурите , дано са коректни спрямо вчера , и кажи къде мушна ламаринки в котела .За софтуера -ако разбирах от това -заплатата ми щеше да е 10 000 лв :lol:
ediv - специалист
Малко извън темата, но има ли стандарт къде точно да се мери температура на димните газове- на какво разстояние от изхода на котела, ясно е че колкото по в средата на димоотвода е по-добре.
N@N
Привет на всички

И аз от скоро съм с Greyko RB20 и котел Bosch Solid 2000.
Чета си аз тука да се образовам и изведнъж ми просветна, че при мен горелката се държи както и при geniya - след като сложих стаен термостат "Теси EG 2921" започна да ми изписва "Temperature" след като термостата подаде сигнал, че е достигната температурата. В десният ъгъл на дисплеят на горелката си показва "Т" и след като температурата падне горелката си включва нормално.
От както сложих термостата преди седмица слизам в мазата само да допълня бункера :supz: и контрола е изцяло през него, та съм направил доста цикли палене/гасене без проблем. Няма и индикация за грешка и досега даже не обръщах внимание какво точно пише защото имаше индикацията за сработване на термостата "Т" и след това си палеше без проблем.
Я кажете с каква версия на софтуера са вашите горелки(първият екран след като се влезе в инсталаторското меню), да не се окаже, че са сложили нова версия и там просто е променен надписа. Версията при мен ще видя на обяд.
geniya - специалист
Значи не съм аз краставото магаре :-D
Версията е

NPBC-V3-GR
ver 1.2/1.1

Това ще е ...
geniya - специалист
filmatoplo написа:
и кажи къде мушна ламаринки в котела
Веднага ме усети :-D :-D :-D
N@N
При мен версията е:

NPBC-V3M-GR
ver. 1.3/1.2

Горелката я взех преди месец.

filma и Лазар при вашите монтажи винаги ли изписва "Termostat" когато сработи термостата?
geniya - специалист
N@N написа:
При мен версията е:

NPBC-V3M-GR
ver. 1.3/1.2

Горелката я взех преди месец.

filma и Лазар при вашите монтажи винаги ли изписва "Termostat" когато сработи термостата?
Сега ако кажат, че са забелязали изобщо, ама изобщо няма да им повярвам. :yawinkle:
filmatoplo - майстор
Гледам разбира се , след като термостата подаде команда за изключване на горелката -на екрана се показва индикация правоъгълниче с буква в него Т - само това , и горелката влиза в Суспенд .При обратен сигнал на термостата за старт -индикацията изчезва и горелката влиза в режим или да реди степени ако има жар или се подготвя да пали отново ако няма жар :wink: .Ако през нощите на някой клиент му е писало нещо , и никой не е обърнал внимание -това е др въпрос , нямам обаждане за авария и проблем по въпроса .
N@N
Той надписа при мен излиза чак когато горелката се изгаси.
Правоъгълничето с "Т" си го има но след режима Suspend изписва OFF което се редува с "Temperature" .
Няма индикация за грешка или звуков сигнал и горелката нормално си продължава работа при сигнал от термостата.
Сага като е топло и през деня изобщо не включва горелката след като сутрин вдигне температура в стаите, така че има време да премине през всичките режими и да се изключи.

Та не знам дали има проблем или в ръководстовто не е отразено както трябва но:
от site на Грейко този PDF
стр.34

"Temperature - горелката е изключена поради превишаване на максимално
допустимата температура на котела (80ºC)"

"Thermostat - горелката е изключена по сигнал от стайния термостат"

Със сигурност температурата на котела не е превишила 80 градуса при мен защото вчера бях до котела когато термостата го изключи и стрелковият уред на котела и отчитането на горелката показваха 60 градуса.

Въпросът е някой виждал ли е надписа "Termostat" и ако да може ли да види софтуерната версия на горелката?
  • 1
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: