• 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 1144
Нека намерим най-тънките цени.
пишман_майстор - майстор
bulhomes2 написа:
Огледай компресора дали някъде можеш да завиеш бърза връзка направо на бутилката и там да включиш гайковерта! Да не минава през пресостата. Моя след тази интервенция късаше болтове М10.
Къде беше досега колега :) ще пробвам и аз . Ще си купя бърза връзка , гледам има една тапа ли , какво е отпред на бутилката, само да успея да я развия , че.... . Ако не пасва резбата , ще видя нещо преходи . Как не ми е дошло на ума и на мен :prayer:
inspo - майстор
Днеска си взех компресорчето за гуми. Нарочно си изпуснах гумата за да го пробвам. 13 цола от 0.5 я качи на 2 атмосфери за минута и половина. Идеално . Дано да си бачка така и за в бъдеще.
angel_ov - специалист
Айде с нова прахусмокачка! Старата към гаража :)
nbr - специалист
Някой с мнение за програмируемия термостат? Преди не си взех, но сега обмислям да взема за едната стая
mitko64 - майстор
Преди близо месец ми подариха точилото за свредла Parkside PBSG 95 B1,но досега все не намирах време да го разгледам. Та днес ми се наложи да дупча серйно винкели и викам дай да пробвам свредлата. Ужас! От тези 16 в комплекта побвах десетина и нито едно не иска да откъсне. Само свирят и отделят стружки като прах. Разгледах ги по- внимателно и са така заточени, че търкат със задния ръб. Така и нямах време да пробвам точилото, изрових си старите бургии.
vasko9999 - специалист
mitko64 написа:
Преди близо месец ми подариха точилото за свредла Parkside PBSG 95 B1,но досега все не намирах време да го разгледам. Та днес ми се наложи да дупча серйно винкели и викам дай да пробвам свредлата. Ужас! От тези 16 в комплекта побвах десетина и нито едно не иска да откъсне. Само свирят и отделят стружки като прах. Разгледах ги по- внимателно и са така заточени, че търкат със задния ръб. Така и нямах време да пробвам точилото, изрових си старите бургии.
Преди време си взех комплект бургии в метална кутийка.Резултата при пробата беше същия като твоя-не режеха както трябва.Реших да ги заточа(ръчно на шмиргел) с малко по голям ъгъл от заводското заточване и резултата беше удивителен- режеха както едно времешните стари бургий.Като цяло бургийте им не са лоши просто ги заточи с МАЛКО по голям ъгъл.Иначе от машинката за заточване нямам наблюдение- предполагам че ъгъла ще е като на заводски заточените,но пак трябва да се пробва.
vasko9999 - специалист
В по предните постове обещах да пиша какъв ще е резултата с по-къс и по-дебел маркуч(от този в комплекта ) за компресора и гайковерта.Та резултата е че гайковерта има по голяма мощност в развиването и завиването.Взех маркуч гумен с вътрешен диаметър ф10мм и дължина 4 метра,както и двете бързи връзки( не знам как точно се наричат- мъжкото и женското) и вече горе долу ми хареса мошността на гайковерта.Затегнах два болта на гумата на 13 кг(130 нютона) с динамометричен ключ(разбира се купуван от лидъл) и гайковерта успя да ги развие,но мисля че това му е горе долу предела.Погледнах в аутодатата на няколко модела автомобили гумите се затягат от 8 до 11 килограма(ориентировъчно разбира се за всеки автомобил е различно но в тези граници).Някой ще каже че 4 м маркуч е къс да къс е но за работа първо от едната страна после от другата на автомобила е достатъчен,освен това компресора е малък и лесно преносим- на колелца пък и няма да се сменят гуми всеки ден за други дейности си използвам дългия 10 метров маркуч- ако се вгледате във ВЪТРЕШНИЯ диаметър на бързите връзки надали има и 4-5 мм.Но ако искате повече мощност на гайковерта това е начина.Искам и да изкажа добро мнение за крика който пуснаха миналия четвъртък просто подлагам една по дебела гума между крика и прага на автомобила да не дразка боята.Накрая искам да попитам колегите които разбират с какво масло се сменя това на компресора когато му дойде времето,в описанието пише SAE 15W40- да разбирам ли че може и двигателно масло с такава спецификация(SAE15W40) или някакво по специално.
colyo - специалист
Хората си препоръчват двигателно. SAE е Society of Automotive Engineers.
kr1100 - майстор
Al джанти - 170 Nm, железарки 140 Nm
brum - майстор
Т'ва прочете ли го някъде или ей тъй, от опит го знаеш? Има различни болтове (като диаметър) за джантите. И от тях зависи колко се стяга. Не са фиксирани стойности. На 170Nm ми изглежда леко пресилено даже за дебелите болтове :) .
  • 1
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 1144

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: