• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shotik - майстор
При мен е една бормашина / мисля ,че съм писал по друг повод за нея/към 13-15 кг,размери по дължина на оста е 50 см ,с ръкохватките 60 см ,диаметър към 14 см,мощност 620вата,монофазна,две скорости-430/ 170 об/мин,напред и назад .Отвор за стандартно свредло с конус и ограничение до Ф32мм.

Много голяма инерция на елмотора,не може да се спре със стискане на ръце.Преди години предлагах да я правим на култиватор,после за цепене на дърва,не беше прието.Сега вече са съгласни да се прави на нещо или да се продаде.
Приемам предложения,надявам се да помогнете.

Прикачен файл

CIMG3608.JPG

Прикачен файл

CIMG3609.JPG

Прикачен файл

CIMG3610.JPG

Прикачен файл

CIMG3611.JPG
gogo7777 - майстор
Малък струг, фреза, колонна бормашина или машина за резби. Предавката е червяк и в тая машина има много мощ. Някакъв подемник също може да се стъкми. Абе двигателя е добър и има ниски обороти........става за много неща.
kolev_k - специалист
gogo7777 написа:
Предавката е червяк
Не е червяк,обикновен редуктор
chapara - майстор
Бъркалка за лепило, айде топлоизолаторджиите :-D
Andri01 - майстор
Машина за цепене на дърва с конус-идеална ще стане!
shotik - майстор
Andri01 написа:
Машина за цепене на дърва с конус-идеална ще стане!
Това беше втората идея преди години,сега се купуват цепени дърва и този вариант отпада.Или да я направя и да я продам .
Andri01 - майстор
Да и така става. Само оборотите и са малко ниски,трябва да са към 600. Някъде към 400-500лв. може да и искаш. Щото такива машини,готови са към 600-700лв
Последна промяна от Andri01 на пет окт 17, 2014 8:02 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Голяма и мощна бормашина -за какво да я ползвам ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: