• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Takezo Sensey - модератор
Ето нещо интересно което може би не сте виждали . Нещо като подово но се слага под мокет , килим. Няма замаски , няма плочки.

Прикачен файл

Килим..jpg
Килим..jpg (74.66 KиБ) Видяна 15957 пъти

Прикачен файл

Кил.jpg
Кил.jpg (76.9 KиБ) Видяна 15957 пъти

Прикачен файл

Килим.jpg
Килим.jpg (54.48 KиБ) Видяна 15959 пъти
romanpm - майстор
Тъпо е ,"котка на горещ ламаринен покрив" , а къде е направи сам , ергономия , природата...
romanpm написа:
Тъпо е ,"котка на горещ ламаринен покрив" , а къде е направи сам , ергономия , природата...
Ужасно тъпо е , даже отвратителнно.Сега като се замисля се чудя защо ли сложих във всички стаи....Ама толкова ме е яд че не , изкъртих дюшемето , и не направих замаска.Пък за така ми се лепяха и плочки ....аз пък как можах толкова са си улесня живота.Уфф ама съм тъп. :ducken: ...Ето идея за направи си сам .Тези килими вече не се произвеждат.
qwertyuiioop - помощник
takezo написа:
Ето нещо интересно което може би не сте виждали . Нещо като подово но се слага под мокет , килим. Няма замаски , няма плочки.
Може ли малко повече инфо за тези килими.
От къде мога да си купя или как мога да си направя такъв?
Трябва ми като доп. отопление към климатика защото съм на 1 ет.
Не повече от 200-300W
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Питай спецовете в "електричество". Инак сега, като има самозалепващи фолиа е лесно. Постилаш листа фолио с лепилото нагоре, редиш жицата (предварително изчислена и окрайчена) и отгоре лепваш лист фолио (може би алуминиево с изолация). Спряха да ги произвеждат, защото юзерите не спазваха изискванията за експлоатация и ***ваха мамата на килимчето - токчета, мебели и тн прекъсват проводника и няма отоплениееее. То е на принципа на реотана на задното стъкло на колата.
n_a принципно си прав , но това "нещо" стои под килими мокети ...и т.н.

а едва ли , дамите в къщи се разходат с токчета :-D

мощноста е 1000 вата , нагрява до около 60 градуса , на бос крак не може да стъпиш :wink:

до колкото знам някъде в Казанлък правят подобни
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
takezo написа:

мощноста е 1000 вата , нагрява до около 60 градуса , на бос крак не може да стъпиш :wink:

Размишлявайки, не отчиташ маса фактори. Селяния е, да поканиш гости, те да се издокарат...и да ги караш да се събуват. Само примерче ти давам. 60 градуса значи. че някой не си е свършил работата. Изчисляват се за доста по-ниска температура.
:roll:
n_a написа:
takezo написа:

Размишлявайки, не отчиташ маса фактори. Селяния е, да поканиш гости, те да се издокарат...и да ги караш да се събуват. Само примерче ти давам. 60 градуса значи. че някой не си е свършил работата. Изчисляват се за доста по-ниска температура.

Ясно де , ама те се полагат под , килим мокет и т. н.
SBG - специалист
n_a написа:
takezo написа:

Селяния е според мен като отидеш на гости да не се събуеш :lol: Нищо лично. Според мен този вид отопление е отдачен за вила където не живееш постоянно. Виждал съм такива направени с "потенциометър" като по-този начин регулираш температурата и като си тръгнеш в неделя го оставяш да ти потдържа някъква температура около 16-17 градуса. По този начин не ти замръзват трабите, чешмата ... и т.н., вярвам че всеки се сблъсквал е такива проблеми. Естествено че токчетата ще го повредят ама то нали знаеш народа го е казал "че неможе **** до края и душата в рая"
Токчетата няма да го повредят , все пак се полага под килим , мокет :!:

В къщи имах един които вече не работи но все си мисля че е нормално след ...забележете 10 години "служба" . :idea:
  • 1
  • 2

Тема "Ел. отоплителни килими ;-)..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: