• 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Понеже наблюдавам сличая , с горелка Грейко резултата ще бъде по добър от към това че пламъка ще бие нагоре -ще се разгърне във височина без да се потиска и ще се получи пълно изгаряне на произведени при пиролизата газове , тоест ще са си уползутворили първичен и вторичен въздух , след като сега горелката е Фероли (направо си казвам ) пламъка при това положение бие напред в ламарината отблизо -още суров защото няма на къде да се разгърне и запалят добре летливите газове , така пламъка леко ще червенее .Това е др тема разглеждаща въобще горивните процеси :wink: .
geniya - специалист
Май имам проблем или аз нещо не разбирам:
Горелката беше влезнала в суспенд, незнам от колко време.В един момент включи на Р1 и подаде порцийка пелети, опита се да ги запали, но не успя да вдигне стойностите на светломера.След около може би 1мин. изписа Flame Loss което означава загуба на горене.Изписа stop burnning +3min, след това как ли не я мъчих да продължи да работи :axe: е не иска и не иска.Даже дръпнах контакта, след възстановяване на захранването продължи в същия дух докато не загаси.Пълен инат :x
Минавах на ръчен режим, от стендбай в ауто, с термостат или без, не иска да продължи по програма и това е.Моля за мнение случвало ви се е :?
filmatoplo - майстор
.Случва се и друго , при секунди Load 1,5 примерно нa P1 пуща малко пелети , и когато горелката преминава от Суспенд към Р1 5 пелетчета не са достатъчни да запали наново , така че и това си тествайте при настройки :wink: .Има още много други работи които си запазвам в тайна .[/quote]

Много отдавна го пиша това .
geniya - специалист
И аз коригирах настройките за осветеност да изчаква по-дълго време да се разгори за да може да регистрира пламъка и да не влиза в гасена.И все пак може да се случи това и някой друг път, но просто след това ще зареди наново цяла порция за цикъл отначало. :-D
filmatoplo - майстор
Тества ли след корекцията , какви показания настрои .
geniya - специалист
filmatoplo написа:
Тества ли след корекцията , какви показания настрои .
Филме, утре малко да поразхлади, че децата ходят голи. :-D
n.ganev - майстор
Струва ми се, че много преди сериозният отоплителен сезон започнахте да си разбутвате настройките и да търсите икономия от сега. Моля, не бързайте, защото оптимални настройки и добър баланс на система се постига в реални зимни условия, а сега е все още инакво лято. Въпреки, че моят градски Минчо Празников е казал, че " Циганското лято тази година ще започне и свърши когато каже самият М.Празников". Не се обижждайте, а се вслушвайте в съветите на тези които са придобили опит във времето и практиката им е доказала много, защото тези хора не са едни обикновени търговци или само дистрибутори и искат да Ви вземат шапката с пари, а са тук в този форум за да отделят време и да Ви помогнат.
P.S. Бях писал, че монтирах GREYKO на едно ПРИТИ и сложих плочи. Сега изчаквам да застудее, че да направя още няколко подобрения на Притенцито, а и собствениците на горелката около Коледа да им се прииска да притежават ст. термостат, на Васильов ден вече да имат БГВ, а на Зарезан да съжаляват, че септември 2014г. не им поставих термовентили с термоглави. Е, поне се съгласиха за трипътен термостатиченвентил.
бати 100ю - напреднал
имам същия проблем като Гения- след като мине суспенда на дисплея ми изписва че е загасена от прегряване,на дисплея изписва "температура"
geniya - специалист
бати 100ю написа:
имам същия проблем като Гения- след като мине суспенда на дисплея ми изписва че е загасена от прегряване,на дисплея изписва "температура"
Станахме трима засега :-D От Грейко ако четат да вземат лаптопа под мишница и да идват да си сменят софта, работа за 10минути.То не сме само трима, то всички горелки са така, но никой не им обръща внимание. :idea:
LazarGanev - "Велик майстор"
бати 100ю написа:
Бати 100йо, нъл разбра, че тоз надпис не е индикация за проблем, а просто информация, че е загаснала след суспенд - нещо съвсем нормално?
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: