Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
:-D Добре си го измислил с крика от Ладата :partyman: , но аз ще се повторя, че за мен няма смисъл от такива техники. Много по лесно и бързо за смяна на фрезери и повдигане и сваляне е да седи от тежестта в отвора за плочата. Ако за всяка смяна на фрезер трябва да развивам 4 винта, ще се гръмна. А при отпуснато лостче за застопоряване има голяма вероятност от натиска фрезата да се повдигне и да прецакаш работата. Досега съм забелязал при фрезоване, че по често сменям фрезера, отколкото да сменям височината. Почти винаги с профилните минавам на 1 пас. :partyman:
EDI - майстор
Нищо му няма, ще сменя отдолу, има мегдан да бръкне :lol: .Аз винтовия лифт почти не го ползвам вече.Вдигам и свалям по водачите на ръка и нагласям с микровинта необходимата височина.Аз често променям височината, понеже работя и дребни детайли с профилните фрезери /имат голяма контактна площ и триене/, а те си искат няколко паса докато стане готов детайла.На застопоряващия лост на МАКАЛИСТЪР-а, така съм му натегнал пружината, че няма нужда от затягане. :-D
ZEDYCUS - майстор
Е ти си гърмян фрезист вече :-D Време е да вземеш и циркуляр, не се моткай, че лагера отсреща е по малък. :razz:
bimbaeco - майстор
Ванка, стига разпалва конфликта между политическите блокове и надпреварата във въоръжаването. :-D
И аз това му разправям на Еди вече цяла година - да се вземе в ръце и да си купи циркуляр най-накрая, ама не слуша, май верно е решил да бичи трупи с фрезата :-D . Иначе досега да му бях пратил Риобито и без това се чудя какво да го правя - седи си сирото без работа.
EDI - майстор
Aбе и в другия блок ще минaвaм, aмa кaто осигуря жизнено прострaнство :wink: :-D .Сегa нямa къде, aбрихтa и той дреме нa склaд още. :lol:
ZEDYCUS - майстор
Абре Мишо я прати някоя оферта за риобито на лични, зема да изпреваря Еди и да мина във вашия лагер. Няма само политиците да сменят посоката. :supz: .
Фитилчо - майстор
Искам и аССС оферта за Рйобитооооо :supz: че ми тряа циркулярче. :-D
stefarata - специалист
Здравейте, искам да попитам с каква машина мога да правя (не знам как се нарича сглобката) кошери, имам абрихт, с него заглаждам, но не знам какво ми трябва за да правя каналите за сглобката, също и перваза, дето да лягат рамките в кошера. Гледах оберфрезите, но май ще ми трябва нещо за застопоряване на дъската.
EDI - майстор
За кошерите не се ли ползваше лястовича опашка.За такава ще ти трябва приспособление, прилича на гребен и съответен фрезер.Ако може с прави зъби, може и на циркуляр, ама пак си трябва приспособление, макар и по-простичко като конструкция.С оберфрезата пак става сглобка с прави зъби, но също трябва едно малко приспособление за подаване на дъската.А може и като пакет да се работят, ако си направиш шаблонче и ползваш прав фрезер с горно водене.
stefarata - специалист
Мислех си за обикновен фалц, после лепило и видии, а рамките с такера. Но самият фалц ми е труден за направа с циркуляр

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: