От мобилни телефони до цифрови камери
wenciautoklima - специалист
Аз съм пълен лаик.Напрежението при мен пада до 175в.Тази схема ми я дадоха за да може телевизора да работи нормално.Не съм в години за авантюри![/quote]

Що се оправдаваш, hidrazin те разобличи? :) Възрастта не пречи на авантюрите, не се подценявай.
Що се отнася до платките, нужни са само няколко часа за да направиш платка на Sprint-Layout50.(има ръководства макар и на руски) После няколко дни за добиване на навици. Възрастта не е проблем.[/quote]
За какъв бяс са ми след като не вършат работа.Не се оправдавам- не съм в първи клас.
angelfilev - специалист
wenciautoklima написа:
Аз съм пълен лаик.Напрежението при мен пада до 175в.Тази схема ми я дадоха за да може телевизора да работи нормално.Не съм в години за авантюри!
Що се оправдаваш, hidrazin те разобличи? :) Възрастта не пречи на авантюрите, не се подценявай.
Що се отнася до платките, нужни са само няколко часа за да направиш платка на Sprint-Layout50.(има ръководства макар и на руски) После няколко дни за добиване на навици. Възрастта не е проблем.[/quote]
За какъв бяс са ми след като не вършат работа.Не се оправдавам- не съм в първи клас.[/quote]

Майтапя се, но ако те интересуват платките знай, че на любителско ниво не е трудно да се научиш.
wenciautoklima - специалист
Изтеглил съм 2 програми-Plan-50 \\SLayout-5rus,но не мога да се оправя самостоятелно с нито една.На руски са са,защото английският го мълча перфектно!
angelfilev - специалист
wenciautoklima написа:
Изтеглил съм 2 програми-Plan-50 \\SLayout-5rus,но не мога да се оправя самостоятелно с нито една.На руски са са,защото английският го мълча перфектно!

Остави настрана Splain за начало. Написах в търсачката "Sprint-Layout50 инструкция" и видях, че на руски има доста видеоуроци. Можеш да си намериш и инструкция. Имах я на компютъра, но я изтрих защото не ми беше нужна вече.
MamaMy - майстор
Ползвам Sprint-Layout 5 и съм доста доволен. Добавил съм си библиотеката от версия 4 защото има някой много добри попадения. Също така съм добавил и разни допълнителни елементи разработени от мен и от други ползватели в нета. Като програма на любителско ниво е пре достатъчна. Дори и сега има много функции които не ползвам. Много зависи каква технология на проявяване е избрана за платките в последствие. Аз работя с лазарен принтер върху гърбовете на самозалепващи етикети.
nikolovvd - майстор
Я да вдигна темата.
Търся някаква просто програма да рисуване на печатни платки - един максимум два слоя и извеждане на изображението освен върху екрана и на хартия (на принтер).
За сега ще я ползвам за 2-3 светодиода и резисторите към тях.
a_anastassov - специалист
MamaMy написа:
Ползвам Sprint-Layout 5 и съм доста доволен. Добавил съм си библиотеката от версия 4 защото има някой много добри попадения. Също така съм добавил и разни допълнителни елементи разработени от мен и от други ползватели в нета. Като програма на любителско ниво е пре достатъчна. Дори и сега има много функции които не ползвам. Много зависи каква технология на проявяване е избрана за платките в последствие. Аз работя с лазарен принтер върху гърбовете на самозалепващи етикети.
nikolovvd - майстор
Не е нужно да се цитират цели мнения, защото съм изчел всички мнения.
Работил съм с много CAD приложения още от 1988 година, но ми трябваше нещо съвсем просто.
Докато се прибирах от работа стигнах до извода, че мога да си нарисувам 4-5 платки на ръка, а ако нещата потръгнат и има търсене да я поръчам в голяма серия във фирма.
Между временно потърсих в нета една програма, която ми подариха преди 25 години и се побираше на една дискета от 360 kB. Носи името EasyPC, роботеше под DOS и разпечатваше графичния оригинал на патричен принтер.

Тема "печатни платки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: