• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 37
Всичко за дърводелството
bimbaeco - майстор
Пак не го разбра, Цветомир говори за циркуляра на професионалиста - той беше казвал че има такъв и че му е доправял нещо, само че едва ли ще отговори, не е влизал във форума от половин година поне.
mavryt4o - майстор
Изпадна ми трифазен циркуляр фабричен български с регулиране на височината на диска с 2-3 сантиметров чугунен плот мисля че тук е мястото и правилните хора да попитам .Ще дадете ли едно рамо ако го купя да го модифицирам като вашите. Иска ми се да имам линия от края и линеал с който да се застопорява бързо и успоредно на диска ,някаква каретка с която да избутвам детайла под 90 градуса (няма да е лошо и да може да се модифицира и под 45) .Сега имам пендула метабо и ръчен циркуляр спарки тк70 монтиран под плот но сега ми изпадна 5 санти бук и ми е жал за нежното метабо пък спаркито мери от единия край стягай мери от другия то пък пярвия пак мръднал малко...Как мислите на този чугунен плот могат ли да се направят тези приспособления от горе ли как ще са че не ми се вярва да мога да изкопая канали.Утре съм на оглед при човека и ще го наснимам.Само тези са в обявата

Прикачен файл

58633824_2_800x600.jpg
58633824_2_800x600.jpg (92.49 KиБ) Видяна 1990 пъти

Прикачен файл

58633824_1_800x600.jpg
58633824_1_800x600.jpg (95.22 KиБ) Видяна 1990 пъти
Последна промяна от mavryt4o_old(стар) на пет окт 17, 2014 9:02 pm, променено общо 1 път.
bimbaeco - майстор
Като го снимаш, ще помагаме.
griffin - майстор
Колега някой фрезист няма ли покрай тебе да дръпне два канала.
Мога да ти дам за копането една много щура идея ама почти съм сигурен че специалистите по металообработване ще ме анатемосат :).

Всъюност успях да ти намеря даже видео некой вече го е опитал :)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xxQO6hILZLY[/youtube]

Само да добавя не си рискувай скъпите битове само :).
Последна промяна от griffin на пет окт 17, 2014 8:51 pm, променено общо 2 пъти.
mavryt4o - майстор
griffin написа:
Колега някой фрезист няма ли покрай тебе да дръпне два канала.
Мога да ти дам за копането една много щура идея ама почти съм сигурен че специалистите по металообработване ще ме анатемосат :).
Последна промяна от mavryt4o_old(стар) на пет окт 17, 2014 9:05 pm, променено общо 1 път.
griffin - майстор
С обикновен фрезер за дърво ще стане номера само карай на най-ниските обороти на машината, направи си приспособление някакво да си водиш фрезата право и отнемай по малко от материала.
Виж предварително само колко са големи горе долу стандартните канали или из нет-а има мисля че бяха 16х9мм дълбоки но не съм сигурен т.к моя е с нестандарни.
mavryt4o - майстор
griffin написа:
С обикновен фрезер за дърво ще стане номера само карай на най-ниските обороти на машината, направи си приспособление някакво да си водиш фрезата право и отнемай по малко от материала.
значи имам едно устройство за намаляне на оборотите от прахосмукачка слагам го на фрезата с правия фрезер и копая смело той чогуна по-лесно ще се яде
griffin - майстор
На фрезата няма ли намаляване на оборотите ти тоя може би няма за това ползва такова устройство ако имаш на фрезата си ползвай просто него.
mavryt4o - майстор
griffin написа:
На фрезата няма ли намаляване на оборотите ти тоя може би няма за това ползва такова устройство ако имаш на фрезата си ползвай просто него.
дават я на първа степен на празен ход 11000 те ще паднат под големия товар но мисля че металообработването няма нищо общо с дървообработването откъм обороти но аз да го прибера пък ще видим ако излиза доста диска може и един лист кофражен шперплат да му сложа и да творя макар че плота ми се вижда хубав като на абрихта и банцига ми с едни малки надлъжни каналчета
griffin - майстор
Пробвай парво с електрониката на фрезата само т.к не съм сигурен кат се навържат два регулатора дали ще стане електрониката не ми е точно на десния крак :). Карбидния фрезер ще помогне :) само не насилвай по много и това е :).
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 37

Тема "Доработка на циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: