filmatoplo написа:...Разбрах ме вече че разхода ще се разглежда като среден за определен период , и при равни топлозагуби -той би бил почти еднакъв , по икономичен ще бъде този котел с горелка който съумее по някакъв свой си начин да усвои повече топлина за периода с подаваното му гориво ... Аре стига толковаТопломерите са много скъпи, и затова още не са си наслагали хората вкъщи. Елетронна везна има всеки, но не е и нужно, ако пелетите са опаковани. Казват били по 15 килограма..Важното че колегата мълчи за реален двубой ...
Нали казвате, че вие като представители имате обратна връзка с Greyko, ако е така, поискайте данните от техните топломери (с какви и колко пелети са достигнати, и други подробности),и ги споделете тук. Нищо, че са от изпитания в лабораторни условия. Да не си мисли някой, че публикуваното в сайта на Torch КПД не при лабораторни условия.
fox_vt написа:Така е но 3 степени са си три какато и да ги въртиш и сучеш.Разликата е като старата печка на баба където фурната има 4 положения на ключа и сегашните фурни където имаш терморегулатор.Съгласен съм с теб, но въпросът е колко са загубите! При 1500лв. разлика човек може да си позволи да кажем с 150лв. по-голям разход на сезон и да предпочете по-ниската първоначална инвестиция.
...И пак да кажа колкото повече он-оф моменти има толкова загубата е по голяма.
Няма да стоят така нещата, ако човек иска да има и управление през интернет, за да може, като се отива на вилата за седмица, да намали "парното", а като се връща да го усили - това също е икономия, която не е за сметка на комфорта, и графики, с помощта на които да следи работата на котела, и да я оптимизира, ако е нужно. Ако хипотетично предположим, че едно такова управление би могло да се добави на Greyko и би струвало още 1000лв., то тогава за преразход на пелети остават 50лв. на година(24кг. на месец при 6м. отоплителен сезон). Вижда ми се малко.
krasen1 написа:...Ооо да не държи горелката на грейко тази държи и то какКолега, радвам се, че споделяш такава информация тук във форума! Благодаря!Ето една графика от днес...
Поздрави!