Тоя на видеото работи с Макита 3612BR тя няма реглаж на обороти за разлика от 3612С.
griffin написа:Колега каква е идеята на болта?При мен мърда и за това е болта. При стягане с ексцентрика болта опира плътно в плота, а главата му влиза под ръба и линеала е удивително стабилен. Не може да мръдне нито нагоре, нито на ляво или дясно.
При мене линеала се заключва само отпред но това не пречи да не мърда.
griffin написа:Махни крилата от ламарина че са кекави или направи цял шкаф който да е под циркуляра ти и подпри крилата стабилно с по една плоскост отдолу за да не мърдат тия лентички металните не са особено стабилни. Иначе за плот може да си направиш конструкция от метал и на нея да завариш ламарина. Според мен обаче ще е много играчка. съществуващия плот може и да го укрепиш с напречни профили отдолу. Иначе съм виждал да ползват гетинакс, мрамор, пясък с епоксидна смола нещо като синтетичен мрамор си правят, строителен шперплат. Ако изкопаеш в средата където се закрепва механизма няма да загубиш много височина и ще може да си направиш инсърт като хората.Замислил съм да си търся 5мм ламарина и да и направя рамка от винкели. Още обаче мисля как да направя каналите в плота. Дали да са три отделни парчета и между тях около 15мм за водачите. Искам плота да тънък за да не губя много от височината на среза.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: