• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 37
Всичко за дърводелството
cvetomir_77 - специалист
griffin написа:
Вкопай просто механизмите в плота, ако трябва укрепи ги от долу на механизма, според мен е излишно да си играеш с метал но ти си знаеш. Поне при мен заварките не стават прецизно точни никога :-D .

Това със заварките го знам. 1. Изучавал съм ги в училище. 2. Имам доста практика с тях (с електрожен и оксижен). Те са непредвидими. Не занеш на къде и колко ще "дръпне". Аз имах предвид да направя рамка от винкел и за нея да хвана с винтове с конусни глави 5мм ламарина, като на равно разтояние от диска да разделя листовете и в получените канали да лягат водачите.
griffin - майстор
Ако направиш само рамка около плото ще стане пак кекаво, огледай конструкция на някой фабричен обикновенно имат едно което е като пчелна пита отдолу, това в дървените конструкции му викат торсионна кутия(буквален превод). Ако нямаш ребра според мен в един момент ще провисне според мен. Ако бях на твое място щях да го направя с гетинакс и да вкопая целия механизъм в плота а от горната страна на плота щях да направя изрез за зеро инсърт който да е като на американските циркуляри(мен това много ми липсва - моя се слага и сваля с винтове и е труден за изработка). Евентуално под плота бих сложил напречни за да е по здраво. Бих си изкопал канали с фрезата и евентуално бих сложил алуминиеви вложки но в случая с текстолите едва ли ще е лесно да се износи :). Реално текстолит няма от къде да намеря и бих ползвал строителен шперплат който има от къде да си набавя, бих направил всички гореописани процедури може си вложка в канала, но пак не мисля че ще го износя дори и да е така, строителния шперплат който съм гледал тук изглежда дооста плътен и здрав.
Ако искаш да ползваш метал избора е твой аз мисля че ще е по трудно да се изработят каналите, но както и да е всеки си решава :).
Аз като решение за плот друго не мога да се сетя :).
mavryt4o - майстор
griffin написа:
Колега виж колко ти е мястото отстрани ама щом е тесен направо си прави две крила от материал който имаш и изкопай каналите в крилата, не търси т канали реално за циркуляра освен за пера няма да ти трябва т канал. Задължително си направи зеро инсърт и тури нормален диск. Виж дали може да сложиш разделител зад диска който да може да се дига с диска или евентуално малък сваляем делител лична мен без делител ме е шубе да режа еле ако диска е по склонен към кикбек.
От долу има една шина с два канала оригинално за поставяне на разделител това не е проблем ще се изработи и зеро инсърта също.Сега е с диск към 300 и излиза 10 санти има мегдан и за 400 мисля си да сложа 350 един видиран диск 2 санта кофражен шперплат пак ще ги имам 10 санта от диска и вече на него 2 канала пък за линеала ще умувам по-натам
griffin - майстор
Сложи делител зад диска ако може, според мен така е по безопасно за работа. Големите дискове цените им отиват бая на горе за това доста от машините са 250мм тия дискове и поради масовостта си са с по ниска цена :). Реално на мене само няколко пъти ми се е налагало да го вадя 8см и в това положение внимавам :).
mavryt4o - майстор
cvetomir_77 написа:
Здравейте отново. Някой да знае от къде в интернет мога да си поръчам такъв профил за линеал? Около 2 метра ми трябва.
Изображение
намерих фирмата довечера ще питам има много крепежи и приспособления за тези и подобни профили става да си направиш отпред водача с подобен профил в тези Т канали се плъзгат едни Т образни шини който пък захващаш вече перпендикулярно линеала и той ще си се плъзга в тези канали смятам да ида да видя плътно ли е се движат нещата смятам че милиметър отклонение на 1 метър линеал си е недопустимо и докато пиша поста не издържах и звъннах като този кадето ми го показваш 40на80 е 28 лева без ддс за линеен метър цената мисля че за 100 кинта може чудно да си ъпгреидва циркуляра http://technokom.bg/catalog/view/43/
griffin - майстор
Дано стане с алуминия, поне тези които съм гледал в магазините проблема е в материала на самия линеал а не в заключването, просто това което са ползвали за водач е кекаво и се гъне.
Сподели снимки ако стане линеала че аз май пак ще трябва да си правя :).
mavryt4o - майстор
griffin написа:
Дано стане с алуминия, поне тези които съм гледал в магазините проблема е в материала на самия линеал а не в заключването, просто това което са ползвали за водач е кекаво и се гъне.
Сподели снимки ако стане линеала че аз май пак ще трябва да си правя :).
виж линка на техноком какви конструкций за машини правят от тези профили стабилни мясат примерно слагаш двуканален и в двата канала гледам има такива т обаразни шини най-големите за по 15 санта дълги с по 4 дупки с резба абе варти ми се нещо в главата ама тря да се види на место как върви плъзгането защото те по принцип са направени за зглобки и да е стегнато
griffin - майстор
Не знам колега ще стискаме палци, аз линеал ще си правя пак от железа че профили няма от де да намеря и не ми се дават толко кинти :).
big_death - специалист
Колеги, някой знае ли в Пловдив къде мога да намеря пистово ремъче за циркуляр Гуде, с дължина 26см.?
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 37

Тема "Доработка на циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: