• 1
  • 2
От мобилни телефони до цифрови камери
kotyo - специалист
С ей това чудо
http://www.ebay.com/itm/171438910599?_t ... EBIDX%3AIT
прекрасно се мери консумацията през USB-то. Телефонът ми дърпа 0.65А с нормален кабел( това си е негово, вътрешно ограничение), а с върлото менте 0.23А. Сещай се дали въобще се зарежда с него.
brum - майстор
И как телефона разпознава марковият и ментеливият кабел :) ?
nv952 - майстор
Абе то и аз патих стия шибани USB кабели.Вкл. си кабела който беше в комплект с поставката за тел в запалката на колата и зарежда и на пръв поглед всичко е добре.После спирам да си почина след час и нещо и батерията на тела на 40% смених кабелите и сложих оригиналния от комплекта с който си го зарежда и се оправи всичко.Сега вече се мъкна навсякъде с USB кабела.Така и не разбрах защо се получава тази глупост.Кабелите са еднакви но ... :?
kam34 - специалист
Как да измеря колко mA минават през ЮСБ кабела
С това http://www.ebay.com/itm/USB-Charger-Doc ... 6046&rt=nc
kotyo - специалист
brum написа:
Ми той, телефонът не може да ги разпознае, ама вътре като има по два косъма за проводник и това му е максимума, дето може да мине... :axe:
brum - майстор
kotyo написа:
Ми той, телефонът не може да ги разпознае, ама вътре като има по два косъма за проводник и това му е максимума, дето може да мине... :axe:
А тъй :) . Сега съм съгласен вече с определението за нормален кабел и върло менте :) .
dtmf - специалист
brum написа:
На Андроида имам една програма която показва зарядния ток както и консумацията на тел-а. При смотаните ЮСБ кабели зарядния ток рядко е над 400-500 мА, докато при оригиналния минава спокойно и 1 А.
Както казаха слагат 2 косъма за проводник :-D
  • 1
  • 2

Тема "Как да измеря колко mA минават през ЮСБ кабела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: