Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kuger - майстор
Това: http://olx.bg/hd-paket-4-kameri-sistema ... -i60098782 , не е кой знае какво е качеството, но се вижда кой е :-D Върви пълен комплект, без харддиск, ако вземеш 1Tbt диск, при 10 кадъра/сек. с две камери стига за 10 дена запис.
Устройството позволява и интернет свързване, но до там не съм стигнал.
KingLin - майстор
Kuger стана ми интересно. Можеш ли да постнеш снимка или видео от системата? Цената наистина е добра и ако се вижда кой е си заслужава. Ако ти е удобно даже да постнеш от най-близката и най-далечната камера ще те черпя една виртуална бира :-D
kuger - майстор
http://vbox7.com/play:1a55d2bd18 Нямам си на представа дали ще тръгне
http://vbox7.com/play:452bbc04b0&start=7 това е нощно
Качеството е много посредствено, може би камерите ако са по-добри.....
nv952 - майстор
=D> Не очаквах да се включат много хора.Ще обмисля добре нещата и ще избера нещо.
KingLin - майстор
:partyman: Наздраве kuger
За парите си е добре дневното. Нощното има доста шум обаче. Една камера ли имаш включена само? Или и четирите са включени и си записват с 25 фпс?
kuger - майстор
Две са камерите, останалите чакат по-дълъг кабел :) Ако фпс означава кадър/секунда, то на 10 фпс са. Дори мисля да намаля още, ще имам повече хардуерно място.
Шум колкото си искаш, IR осветлението е "умрела" работа, свети на макс 5 метра. На 12.10 сутринта от мъглата такова шоу имаше, не ти е работа, все едно снежна виелица. но ми върши работа за парите си.
Седна ми 270 лв. с харда.
Камерите гледат доста по-добре в помещение.
KingLin - майстор
Да то това е въпросната CMOS матрица. Но наистина е добре за парите си.
ФПС наистина е frames per second (кадри за секунда). Но това на видеото определено не е 10 кадъра. Може би са 10 когато са включени и четирите камери. Ето че и nv952 може нагледно да види какво би получил за парите си което е добре дошло за него.
Сега се сетих друго като каза за по дългите кабели - CCD камерите са по-лакоми на захранване. Ако решиш да слагаш такава на по-голямо разстояние няма да се получи ако ползваш кабели като тези в комплекта. По спомен мисля че бяха 0,35 а дали не са и 0,25 захранващите жила и пада на напрежение е доста голям.
Nimi - специалист
Чудих се дали да се включа..

Само няколко забележки и коментари по постовете...

- 4 каналните DVR-и бяха на цени 300-400лв преди години. Сега на по-ниска цена излизат с хард 1TB.
- Прилични камери може да си намериш и тук на цени започващи от около 60лв.
- за споменатите разстояния няма смисъл от балуни и UTP кабел. Коаксиал+2х0.5 ще свършат добра работа за аналогови камери. За IP камери - FTP+2х0.5.
- За IP камерите не ти трябва интернет! Трябва ти локална мрежа която се изгражда с един обикновен рутер. Могат да записват на microDS, на компютър или на NVR. Цените на NVR-ите вече са прилични но в повечето случай камерите и NVR-а трябва да са на една и съща марка. Неприятното е, че външните IP камери все още са по-скъпи от аналоговите.
- UPS-а е задължителен в случая.
kuger - майстор
Nimi написа:
Чудих се дали да се включа..
Ще се включиш я, нали това ти е занаята :-D
Имам няколко въпроса към теб, но на лични ще ги задам, че да не ни бият :shock:
kuger - майстор
KingLin написа:
Да то това е въпросната CMOS матрица. Но наистина е добре за парите си.
ФПС наистина е frames per second (кадри за секунда). Но това на видеото определено не е 10 кадъра. Може би са 10 когато са включени и четирите камери.
Извинявам се, на клипа наистина са 25 FPS, на другата камера съм заложил 10 FPS.

Тема "Видео наблюдение." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: