Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
marian1 - майстор
А защо не си вземеш чертожна лампа ( такава с рамо ) или лампа от струг? Едва ли постоянно ти трябва светлина - удобството и е че можеш да я въртиш и насочваш където е необходимо
hidrazin - майстор
Като гледам остана само да му предложим прибор за нощно виждане. Така и ламба няма да му трябва. :-D
:partyman:
bulhomes2 - майстор
Еди, тия фенерчета ще трябва с отделен ключ да ги включвам или реле да слагам. Сега ги връзвам към мотора и като работи - светят.
Мариане, лампата за струг е решение, но също трябва да не е в кутията с мотора и шпиндела, което води до усложнявания.

Но проблема вече е решен след съвета на shotik
fikata - майстор
Спомени от миналото.
Тъпи бяха хората едно време. Никой не се сети тогава да да монтира лампа на шпиндела на колонната бормашина, на шпиндела на фрезата, на седлото на струга... а се монтираха на стабилната част от машината.
И норми се изкарваха със стотици хиляди бройки на смена минали през металорежещи машини - бормашини,стругове, фрези, шлайфмашини под локално осветление на ЛНЖ с безопасно напрежение 24V/ а преди него имаше и 48 и 36V/
Е, случваше се нормално, в един момент и ЛНЖ на машината да преда Богу дух, но "операторът на машината "по късно вече знаеше,че локалното осветление на машината му е на друго напрежение и вече от опит знаеше, че ако свие такава крушка за да смени изгорялата в кухничката му тя ще му гръмне .
:-D
bulhomes2 - майстор
Фика, нещо ме ебаваш неправилно. Обясних вече за машината. Поста ти е абсолютно излишен и заядлив.
Последна промяна от bulhomes2 на чет окт 23, 2014 9:00 pm, променено общо 1 път.
fikata - майстор
bulhomes2 написа:
Фика, нещо ме ебаваш неправилно. Обясних вече за машината. Поста ти е абсолютно излишен и задлив.
Лампите се движат със шпиндела и го отдавам на леките вибрации, които се усещат при работа.
Какво означава лампите да се движат с шпиндела.Ако това е заяждане приеми го като извинение от мене, че съм разбал,че локалното ти осветление е монтирано на шпиндела, а не на главата,която се придвижва по колоната на "колонната пробивна машина"
За твоето ограмотяване какво е то шпиндел и може ли на него да се монтира осветление.
шпиндел
Въртящ се механичен възел в машина или устройство. На него се поставя и закрепва материал за обработка (при струговете), режещи инструменти (в металорежещи машини от типа обработващи центри)
Конкретно по тематата ти :за колонната пробивна машина :шпинделът и изпълнява два вида движения: въртеливо реверсивно и възвратно постъпателно в двете му посоки по дължината на оста му
Синоними

ос, вал, вретено
Последна промяна от fikata на пет окт 24, 2014 12:58 pm, променено общо 1 път.
bulhomes2 - майстор
fikata написа:
Какво означава лампите да се движат с шпиндела.Ако това е заяждане приеми го като извинение от мене, че съм разбал,че локалното ти осветление е монтирано на шпиндела, а не на главата,която се придвижва по колоната на "колонната пробивна машина"
Ми обяснил съм го вече.
bulhomes2 написа:
... Шпиндела и мотора са в една кутия, която се движи по релси...
Темата е за лампите, а не защо и как съм си направил бормашината. Показвал съм я някъде тука, но в случая не е интересна за темата.
Lisko - майстор
kabel96 написа:
http://cncmodelist.ru/images/articals/m ... vetka2.jpg
http://cncmodelist.ru/images/articals/m ... vetka1.jpg
С ленти от двете страни има едно голямо предимство - свредлото не хвърля сянка.
Не е решаващо в случая, но си е добре.
bulhomes2 - майстор
Така е. Затова бях сложил 2 лунички на 180°. Но и аз се загледах в тия снимки и може и да пробвам.

Тема "Каква лампа за вибриращо място?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: