• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 1144
Нека намерим най-тънките цени.
kr1100 - майстор
brum написа:
На 170Nm ми изглежда леко пресилено даже за дебелите болтове :) .
не е пресилено-толкова го дават в бумагата,а болтовете са : М14 х 1,5 х 34 mm

Прикачен файл

Image.JPG
stan73 - майстор
kr1100 написа:
Al джанти - 170 Nm, железарки 140 Nm
Пресилено е, някъде от порядъка на 110 до 130 нютона са предостатъчно за нормална кола. Аз на моята ги стягам на 112 (откак се сдобих с динамометричен ключ ADW. А дълги години съм карал и с притегнати на 105 - не са мръднали (машината е Голф МК3, а болтовете са зверски корави (клас 14)). (При алуминиевите джанти, наистина се препоръчва повече, защото можело болтовете да "приплъзват".)
stiv1961 - майстор
Ей ви едно полезно четиво, стига сте са яли :)
http://mercedes-bulgaria.com/polezno/po ... -2010.html
Tiger221 - специалист
Всеки производител,си препоръчва различно с колко да бъдат затегнати гумите. Аз ги гледам в Аутодата (компютърна програма ,която съдържа доста полезна информация за повечето марки автомобили). Ще дам пример: Пежо 307-90 Nm ,ф Форд Галакси-170 Nm . Аз го тествах на Галаксито затегнати на 170 с динамометричен ключ от лидл. Развих и 5-те и ги завих с лидлският компресор и гайковерт преди да се включи (преди да падне на 5,5 бара). Като ги завих повече от необходимото.Маркучът ми е 10 метра с диаметър 10мм.Според мен чак такова значение,не оказва дължината,а диаметъра. Повече няма да я коментирам темата с компресора и гайковерта.

Искам да попитам,имате ли мнение за бензиновата резачка от кауфланд? Мисля да взема една. Уж са с три години гаранция. Знаете ли дали се различават,освен по лепенката,от тези на битака за 70лв.Дори и да са същите ,според мен е по-добре да я взема от кауфланд,заради гаранцията.
kr1100 - майстор
Tiger221 :supz: - близнак на Галакси е /от 1 линия излизат/ "Пикапчето"/само с 2 седалки / е с индекс на натоварване на гумите 95
Дай линк за резачкатаот Кауфл. По принцип са около 86 лв - 1 хасковска фирма ги внася. От прочетеното - не са стока ,ще имаш пробл;еми-карбуратор, палене,нестегнат крепеж, стартер/въжето/ По-добре дай още малко пари и вземи 1 партнер /на Хуксварна/ за около 189 лв - има сервизи, части Или ,ако ще вземаш китаец -купи 2 ,че да има за резервни части.
Познат миналата година си купи ел -марка Орегон :? .Развали му се обтегача и сега обикаля разни сервизи като щур
angel_ov - специалист
kr1100 написа:
Tiger221 :supz:
Познат миналата година си купи ел -марка Орегон :? .Развали му се обтегача и сега обикаля разни сервизи като щур
И защо обикаля?
Носи я там от където я е закупил с касовата бележка, в 30 дневен срок трябва да я от ремонтират, ако ли не, дават нова или връщат парите.
kr1100 - майстор
angel_ov Oт "Алати" я купил , но може аз да бъркам и да са минали 2г от покупката.
angel_ov - специалист
kr1100 написа:
angel_ov Oт "Алати" я купил , но може аз да бъркам и да са минали 2г от покупката.
Ако са минали 2г. е проблем.
mitko64 - майстор
Изкочи ми нещо интересно от румънския Лидл. Имат и те сега предложения за грАдината и се оказва, че 4 кг. чукове на Florabest са два модела, поне от едната снимка http://www.lidl.ro/ro/Oferte-513.htm?id=546 . Вторият е с две плоски чела и фаски по ръбовете, не знам как да го класифицирам. Опитах какви ли не комбинации в гуглето, но никъде нищо друго не мога да изровя. Сега виждам, че и в Англия са го предлагали на 04.09.
Kато допълнение- днес купих термо изолиращото им фолио за радиатори. Препореъчват да се лепи с лепило за стиропор на гребен 2,5мм. Дали не може да мина с лепило шпакловачна смес за топлоизолации, от която ми остана(тези дни си поиграх с терасата, ще я остъклявам), или да се ръся за специализирано лепило?
razli4en73 - специалист
Жалко,във вторник бях в Румъния и ако знаех за този чук, щях да го потърся в някой от техните Лидъли,ама а де....
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 1144

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: