Мнения и въпроси за хола
Антония - специалист
Това не е моят диван :) Взех картинката от новия каталог на Икеа, доколкото си спомням моделът се казва Karlstad и струва ~990 лева. Най-близката Икеа е в Солун (малко повече от 300 километра) и цените там са по-ниски от софийските, гаранция.

А нашият диван го купихме преди доста време от един мебелен магазин на бул. Цар Борис III, в отсечката между Пирогов и Димитър Несторов, някъде срещу Платан и шоурума на Шкода е. Струваше малко повече от 800 лева. Много е удобен за спане, приличен е на външен вид и за всичките години не е мръднал. И дамаската, и матракът са в перфектно състояние. Как се казва фирмата-производител обаче не си спомням, съжалявам.
rockwall - майстор
Точно ИКЕА ли намери :lol:

Всъщност диваните са подобни де.

У нас имам такъв и се държи добре вече 5 години. Малко тъпо му е захващането на челната дъска (тази с двете дръжки тук на снимката), която по едно време взе да се изважда и цялото легло заедно с жена ми и мен пропадаше долу.

Не е опасно и фатално и се оправя де. Просто при изваждането на леглото краят му ляга на тази челна дъска и ако тя се измести малко краят пропада покрай нея.

Всъщност няма и как да бъде направено много по-здраво ако челната дъска е обикновено ПДЧ - ВИЖ ако е по дебела едва ли ще има и този проблем - но за тази цена - става

Така че поглеждайте как са закрепени тези челни дъски. Иначе механизмът (то си е рамо от винкел), с който излиза и се вдига леглото е прост и няма какво да се счупи непоправимо (ако изобщо стане).

И все пак, ако сега си купувам диван бих си взел от тези, при които само се издърпва долната част и възглавницата се разгъва като книига върху издърпаната чат - тогава няма да има опасност от пропадане и няма да има и механизъм за вдигане и сваляне - само едни колелца. АМА ТЕ ДАЛИ СА ЗДРАВИ ще разбера като си купя диван.

Тема "Идея за ХОЛ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: